Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε το πρόσωπο της γυναίκας σε 9 δευτερόλεπτα;

Μια vintage οπτική ψευδαίσθηση δοκιμάζει την ευφυΐα των ανθρώπων στο διαδίκτυο. Προφανώς, μόνο οι άνθρωποι με υψηλό δείκτη IQ θα καταφέρει να βρει το μυστηριώδες σχήμα.

Οπτική ψευδαίσθηση: Εάν βρείτε το κρυμμένο ιγκουάνα σε 9 δευτερόλεπτα έχετε «κοφτερή» ματιά

Το ασπρόμαυρο σχέδιο μοιάζει σαν να έχει βγει από παλιό παιδικό βιβλίο. Μπορείτε να εντοπίσετε το γυναικείο πρόσωπο μέσα σε 9 δευτερόλεπτα;

Εάν τα καταφέρετε τότε έχει πολύ υψηλό δείκτη ευφυΐας. Στην εικόνα φαίνεται ένας άντρας, ντυμένος σαν τον Πήτερ Παν, που ψάχνει κάτι στο δάσος. Ωστόσο, αν και αρχικά δεν είναι προφανές, κάπου στην εικόνα υπάρχει κρυμμένο το πρόσωπο μίας γυναίκας. Έχετε 9 δευτερόλεπτα για να την εντοπίσετε.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να βρει το κοτοπουλάκι ανάμεσα στις πάπιες σε 7 δευτερόλεπτα
Οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή: American Puzzle Cards

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού και ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε το ψάρι μέσα σε 5 δευτερόλεπτα;

 

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

 

Οπτική ψευδαίσθηση
Πηγή: American Puzzle Cards

Το πρόσωπο της γυναίκας βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δεξί χέρι του άνδρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ