Ο Sir Rod Stewart κράτησε τελικά τον κατάλογο των τραγουδιών του

Επί δύο ολόκληρα χρόνια ο Rod Stewart έκανε διαπραγματεύσεις με τον ελληνικής καταγωγής Merck Mercuriadis, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας Hipgnosis Songs.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Ο Mercuriadis γεννήθηκε στο Quebec του Καναδά από Έλληνες μετανάστες γονείς και αφού ξεκίνησε την καριέρα του ως υπάλληλος της Virgin Records, έφθασε να γίνει μάνατζερ σε καλλιτέχνες όπως οι: Nile Rodgers, Beyoncé, Elton John, Guns N’ Roses, Iron Maiden, Morrissey, Pet Shop Boys, Macy Gray, Mary J. Blige, Joss Stone, Jane’s Addiction και άλλοι. Η Hipgnosis ιδρύθηκε το 2018 και στο πορτφόλιό της έχει πάνω από 65.000 τραγούδια, τα οποία εκτιμώνται σε μιά συνολική αξία των 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με τον Sir Rod Stewart διαπραγματευόταν μία πολύ καλή επένδυση, να αγόραζε τα δικαιώματα ολόκληρου του καταλόγου τραγουδιών του μεγάλου καλλιτέχνη. Παρόλο που οι συζητήσεις κράτησαν πολύ καιρό ο 78χρονος τραγουδιστής αποφάσισε να μην υπογράψει συμφωνία με την εταιρία του Merck Mercuriadis, δηλώνοντας ότι δεν ήταν η κατάλληλη για να διαχειριστεί το ρεπερτόριό του, την καριέρα και την υστεροφημία του.

Ο Rod Stewart έχει ενταχθεί δύο φορές στο Rock & Roll Hall of Fame, έχοντας στο ενεργητικό του μία καριέρα 6 δεκαετιών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι συμμετοχές του σε δύο θρυλικά συγκροτήματα, τους Faces και τους Jeff Beck Group.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ