Ο παράξενος λόγος που τα κουνούπια προτιμούν να τσιμπάνε ορισμένους ανθρώπους

Εκτός από ταλαιπωρία, τα κουνούπια είναι μπορεί να μεταφέρουν και διάφορες ασθένειες. Σίγουρα το τσίμπημα και ο θόρυβος είναι ενοχλητικά. Αλλά μερικοί άνθρωποι είναι πιο ελκυστικοί στα κουνούπια από άλλους.

Αποδεικνύεται ότι έχουν δίκιο και υπάρχουν αρκετές επιστημονικές εξηγήσεις για τις προτιμήσεις των κουνουπιών για το αίμα ορισμένων ανθρώπων.

Η TikToker και η δερματολόγος Lindsey Zubritsky, εξήγησε τους διάφορους παράγοντες που καθορίζουν αν είναι πιο πιθανό να προσελκύσετε τα κουνούπια. Ο πρώτος παράγοντας είναι ο ιδρώτας. Τα θηλυκά κουνούπια πίνουν αίμα θηλαστικών και ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίσουν το επόμενο… θύμα τους τους είναι μέσω του ιδρώτα.

Η Δρ Zubritsky εξήγησε: «Τα κουνούπια έλκονται από τον ιδρώτα και τους ανθρώπους που έχουν υψηλότερη θερμοκρασία. (Τα κουνούπια) έλκονται ιδιαίτερα από πράγματα όπως η αμμωνία, το ουρικό οξύ, το γαλακτικό οξύ και έτσι οι άνθρωποι που ασκούνται αρκετά είναι πιο πιθανό να τσιμπηθούν από τα κουνούπια».

@dermguru But seriously mosquito bites are THE WORST. I swear they love me #mosquito #mosquitobites #mosquitohack #bugbites #dermguru #dermexplains #dermtok ♬ Quirky – Oleg Kirilkov

Ένας άλλος παράγοντας είναι η… μπύρα. 

«Άλλα πράγματα που μπορούν να σας κάνουν πιο ευάλωτους στα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι να πίνετε μια μπύρα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το να πίνεις μόνο ένα κουτάκι μπύρας των 350 ml μπορεί να σε κάνει πιο ελκυστικό για τα κουνούπια», σημείωσε η Δρ Zubritsky.

Και, τέλος, υπάρχουν οι βακτηριακές αποικίες. «Ο τύπος και ο αριθμός των βακτηρίων που ζουν στο δέρμα μας μπορεί να μας κάνει περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικούς για τα κουνούπια. Αυτό εξηγεί επίσης γιατί είναι πιο πιθανό να μας τσιμπάνε στους αστραγάλους, επειδή υπάρχουν πιο ισχυρές βακτηριακές αποικίες σε αυτές τις περιοχές», επεσήμανε.

Σε ένα ξεχωριστό βίντεο, η Δρ Zubritsky μοιράστηκε μερικούς ακόμη παράγοντες που μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους πιο νόστιμους για τα κουνούπια.

«Τα κουνούπια τείνουν να διαπιστώνουν ότι τα άτομα με ομάδα αίματος Ο είναι πολύ πιο νόστιμα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα αίματος», είπε.

«Επιπλέον, τα κουνούπια έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα. Όσο πιο βαριά αναπνέεις, τόσο πιο ελκυστικός θα είσαι. Οι άνθρωποι που είναι μεγαλύτεροι ή πιο παχύσαρκοι τείνουν να αναπνέουν πιο συχνά και να παράγουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα και επομένως είναι πιο ελκυστικοί για τα κουνούπια».

Ακόμα και το χρώμα των ρούχων σας παίζει ρόλο.

«Τα έγχρωμα ρούχα που φοράτε μπορεί να καθορίσουν αν θα σας δαγκώσει ή όχι ένα κουνούπι. Τα σκούρα χρώματα όπως το μαύρο και το πράσινο είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν από τα κουνούπια, οπότε αν θέλετε να αποφύγετε να σας τσιμπήσουν, δοκιμάστε να φορέσετε ένα πιο ανοιχτό χρώμα όπως το λευκό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ