Nyad: Η αληθινή ιστορία που κατακτά το Netflix και πρέπει να δείτε

Μια νέα βιογραφική ταινία του Netflix αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία μεταξύ των θεατών, με τους θαυμαστές να παραξενεύονται για την «εμπνευσμένη» αληθινή ιστορία. Το Nyad έγινε διαθέσιμο στην πλατφόρμα ροής στις 3 Νοεμβρίου και οι θεατές έχουν κατακλύσει το X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, για να επαινέσουν την ταινία.

Σε σενάριο της Julia Cox και σε σκηνοθεσία της Elizabeth Chai Vasarhelyi και του Jimmy Chin, η ταινία που πρέπει να δείτε βασίζεται στην πραγματική και αμφιλεγόμενη ιστορία της δημοσιογράφου Diana Nyad.

Η αξιοσημείωτη αληθινή ιστορία ερμηνεύεται από ένα γεμάτο αστέρια καστ, συμπεριλαμβανομένης της υποψήφιας για Όσκαρ, της Annette Bening, της βραβευμένης με Όσκαρ, της Jodie Foster και του House of the Dragon’s Rhys Ifans.

Η βιογραφική ταινία αφηγείται την ιστορία της 60χρονης Nyad (Annette Bening), η οποία αποκτά εμμονή με ένα ακραίο κολύμπι 110 μιλίων από τη Φλόριντα στην Κούβα.

Μετά από δεκαετίες μακριά από το άθλημα, η κολυμβήτρια θέλει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που ολοκλήρωσε την επική πρόκληση, που ονομάστηκε «Έβερεστ» των κολυμβητών.

Η Nyad ήθελε να κάνει το κολύμπι στα γεμάτα με καρχαρίες Στενά της Φλόριντα χωρίς κλουβί καρχαρία – κάτι διαφορετικό από τη Susie Maroney και τον Walter Poenisch, που έκαναν το ταξίδι το 1997 και το 1998, αντίστοιχα.

Αν και η κολύμβηση είναι φαινομενικά ένα ατομικό άθλημα, εκείνη δεν έκανε το ταξίδι μόνη της.

Η ιστιοπλοϊκή της ομάδα καθώς και η καλύτερή της φίλη και προπονήτρια, Bonnie Stoll (Jodie Foster) ήταν δίπλα της σε κάθε βήμα της τετραετούς διαδρομής της. Έπειτα από 36 χρόνια και πέντε προσπάθειες της κολυμβήτριας, γίνεται επιτέλους ο πρώτος άνθρωπος που κάνει το βάναυσο και επικίνδυνο ταξίδι χωρίς κλουβί καρχαρία.

Πέρα από τη μεγάλη οθόνη, το πραγματικό επίτευγμα της Diana Nyad αρνήθηκε να επικυρωθεί από την Παγκόσμια Ένωση Κολύμβησης Ανοιχτών Θαλασσών (WOWSA), λόγω ασυνεπούς τεκμηρίωσης. Η κολύμβηση δεν αναγνωρίζεται πλέον από το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες ως «ρεκόρ» και δεν έχει επικυρωθεί από κανέναν οργανισμό μαραθωνίου κολύμβησης, σύμφωνα με την Digital Spy.

Πηγή: FΟΧreport.gr

Έχετε αργό Wi-Fi; Τα 5 σημάδια που δείχνουν χακάρισμα

Ένα υπερηφαίστειο που εξερράγη για τελευταία φορά το 1538 φαίνεται να ξυπνά – Οι επιστήμονες έχουν 2 θεωρίες

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ