Μόνο μια ιδιοφυΐα μπορεί να λύσει αυτό το μαθηματικό παζλ – Εσείς μπορείτε;

Ένα πολύπλοκο μαθηματικό παζλ έχει μπερδέψει του χρήστες των social media, που δεν μπορούν να συμφωνήσουν ποιος αριθμός λείπει από την μαθηματική ακολουθία.

Τα μαθηματικά παζλ είναι διασκεδαστικός και εποικοδομητικός τρόπος να περνάτε την ώρα σας. Πρόκειται για μία δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ. Για να βρείτε στην σωστή απάντηση χρειάζεται διαφορετική και πλευρική σκέψη, και ανάλυση των δεδομένων.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα αναρτήθηκε στο X, πρώην Twitter, από έναν λογαριασμό που ονομάζεται @quiz_riddles, και έχει τη μορφή ενός τετραγωνικού πλέγματος 3×4, με κάθε τετράγωνο να περιέχει έναν αριθμό. Η πρώτη σειρά περιέχει τους αριθμούς 1, 2 και 3, η δεύτερη σειρά είναι 4, 5 και 6, η τρίτη διαβάζει 7, 8 και 9 και η τελευταία σειρά περιέχει τους αριθμούς 27 και 38, ενώ το τελευταίο τετράγωνο περιέχει ένα ερωτηματικό.

Μαθηματικό παζλ: Μπορείτε να βρείτε ποιος αριθμός λείπει;

Σύμφωνα με τον λογαριασμό στο Χ, «μόνο μια ιδιοφυΐα μπορεί να το λύσει αυτό το μαθηματικό παζλ».

Η λύση στο μαθηματικό παζλ

Το πρόβλημα έχει διχάσει τους χρήστες του διαδικτύου. Υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικές απαντήσεις που εμφανίζονται πιο συχνά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η απάντηση πρέπει να είναι 49, ενώ άλλοι είναι πεπεισμένοι ότι είναι 51.

Για κάποιους ανθρώπους, η απάντηση φαινόταν προφανής. Αν χωρίσετε το πλέγμα σε στήλες αντί για γραμμές, τότε μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τον δεύτερο και τον τρίτο αριθμό σε κάθε στήλη, να αφαιρέσετε τον πρώτο αριθμό και θα σας μείνει ο τέταρτος αριθμός.

Έτσι, για παράδειγμα, το 4×7 είναι 28, μείον 1 είναι 27. Ομοίως, το 5×8 είναι 40 και το μείον 2 είναι 38. Στην τελευταία στήλη, θα πρέπει να κάνετε 6×9=54, μείον το 3, αφήνοντας το 51 ως τον αριθμό που λείπει.

Άρα η σωστή απάντηση είναι 51.

Πηγή: FOXreport.gr

iPhone 15: 2 απλά βήματα για να μετατρέψετε τις φωτογραφίες σας σε πορτρέτα

Αρχαία τούβλα αποκαλύπτουν μία μυστηριώδη ανωμαλία στο μαγνητικό πεδίο της Γης πριν από 3.000 χρόνια

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ