Μαθηματικό παζλ για παιδιά δημοτικού έχει μπερδέψει τους ενήλικες – Μπορείτε να το λύσετε;

Ένα νέο μαθηματικό παζλ που προορίζεται για παιδιά δημοτικού κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καθώς μπερδεύει τους ενήλικες.

Τα μαθηματικά παζλ είναι διασκεδαστικός και εποικοδομητικός τρόπος να περνάτε την ώρα σας. Πρόκειται για μία δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ. Για να βρείτε στην σωστή απάντηση χρειάζεται διαφορετική και πλευρική σκέψη, και ανάλυση των δεδομένων.

Οι μέρες που πηγαίνατε σχολείο μπορεί να φαίνονται πολύ μακρινές και μπορεί να μην πιστεύετε ότι χρειάζεστε τις γνώσεις που μάθατε τότε, αλλά είναι πάντα ωραίο να γνωρίζετε ότι όλος ο χρόνος που ξοδέψατε στα θρανία δεν πήγε χαμένος. Ωστόσο χιλιάδες ενήλικες έχουν μείνει με την απορία αν όντως πρόσεχαν στο σχολείο, αφού ένα πρόβλημα μαθηματικών της 5ης τάξης του δημοτικού τους έχει αφήσει άναυδους.

Το μαθηματικό παζλ

Το μαθηματικό παζλ προορίζεται για παιδιά 10-11 ετών, και εμφανίστηκε πρόσφατα στο Reddit. Ζητά από τους μαθητές να βρουν πόσες ακριβώς σελίδες υπήρχαν σε ένα βιβλίο. Μπορεί να φαίνεται σαν μια πολύ απλή μαθηματική εξίσωση – αλλά μόνο οι πιο έξυπνοι και λογικοί άνθρωποι είναι σε θέση να την απαντήσουν.

«Ο Κλάιν διάβασε 30 σελίδες ενός βιβλίου τη Δευτέρα και το 1/8 του βιβλίου την Τρίτη. Ολοκλήρωσε το υπόλοιπο 1/4 του βιβλίου την Τετάρτη. Πόσες σελίδες υπάρχουν στο βιβλίο;»

Η λύση του μαθηματικού παζλ

Πολλοί χρήστες μπερδεύτηκαν πολύ, και κάποιοι συνειδητοποίησαν ότι αν πήγαιναν πάλι στην 5η τάξη, θα αποτύγχαναν.

Ωστόσο πολλοί ήταν και εκείνοι που ανέφεραν ότι η απάντηση είναι εύκολη. Από τα δεδομένα, προκύπτει ότι οι 30 σελίδες και το 1/8 του βιβλίου που διάβασε ο Κλάιν την Δευτέρα και την Τρίτη ισούνται με τα 3/4 του βιβλίου, αφού διάβασε το υπόλοιπο 1/4 την Τετάρτη.<
Άρα, αν x οι σελίδες του βιβλίου:

  • 30 + (1/8)x = (3/4)x

Κάνοντας τις πράξεις η εξίσωση γίνεται

  • (5/8)x = 30 – > x = 240/5 – > x=48

Άρα η σωστή απάντηση είναι ότι το βιβλίο έχει 48 σελίδες

Πηγή: FOXreport.gr

Google: Tα 3 μεγάλα λάθη που «σκοτώνουν» την μπαταρία του Android κινητού σας

Εντοπίστηκε κρυφό δίκτυο λιμνοθαλασσών με ζωντανά απολιθώματα παρόμοια με εκείνα πριν από 3 δισ. χρόνια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ