Magarigawa: Αυτή η πίστα θα σας κόψει την ανάσα (Βίντεο)

Ονομάζεται Magarigawa και διεκδικεί τον τίτλο της κορυφαίας ιδιωτικής πίστας στον κόσμο, όντας μάλιστα και η μοναδική του είδους της που έχει κατασκευαστεί στην Ασία.

Πρόκειται για μια αγωνιστική πίστα η οποία σμιλεύτηκε στις παρυφές ενός βουνού στην Ιαπωνία, λίγο έξω από το Τόκιο, και αποτελεί έναν πραγματικό παράδεισο για εκείνους που θα θελήσουν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Η πίστα έχει μήκος 3,5 χιλιόμετρα, στο οποίο ξετυλίγονται συνολικά 22 στροφές, με την ευθεία εκκίνησης-τερματισμού να αγγίζει τα 800 μέτρα.

Το 20% της πίστας είναι ανηφορικό και το 16% κατηφορικό, ενώ η υψομετρική διαφορά ανέρχεται σε 250 μέτρα.

Είναι μάλλον περιττό να αναφέρουμε ότι ο σχεδιασμός της πίστας φέρει την υπογραφή του ανθρώπου που έχει επιμεληθεί και τις περισσότερες πίστες της Formula 1, Herman Tilke, η κατασκευαστική εταιρεία του οποίου ανέλαβε και την υλοποίηση του όλου project.

Για εκείνους, πάντως, που δεν θα εκτιμήσουν τις προκλήσεις τις οποίες προσφέρει το ιδιωτικής χρήσης race circuit, μπορούν να απολαύσουν τη θέα από την έπαυλη που βρίσκεται σχεδόν στο μέσον της πίστας ή ακόμα καλύτερα από την πισίνα των εγκαταστάσεων.

Φυσικά δεν γίνεται λόγος για το κόστος ενοικίασης των εγκαταστάσεων, το οποίο θα ανέρχεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σε μερικές χιλιάδες ευρών ανά ημέρα.

Αν μάλιστα θελήσει κάποιος να ενοικιάσει, εκτός από τις εγκαταστάσεις, και κάποιο αυτοκίνητο για τις βόλτες του μέσα στην πίστα, θα μπορεί να το κάνει με το αζημίωτο.

Πηγή: thecars.gr

4 ζώδια που «κορνάρουν» μέσα σε τούνελ: Τροπός εκφρασης ή αντίδραση


Τί θα συμβεί αν βάλω λάθος καύσιμο στο αυτοκίνητο

Μαύρες κουκίδες γύρω από το παρμπρίζ: Σε τι χρησιμεύουν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ