Καθαρίστε εύκολα το καμένο φαγητό από τις κατσαρόλες με ένα έξυπνο κόλπο – «Δεν χρειάζονται καν τρίψιμο»

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να πετάξετε μια κατσαρόλα με καμένο φαγητό επειδή δεν μπορούσατε να την καθαρίσετε με τίποτα; Το σίγουρο είναι ότι δεν είστε μόνοι. Η TikToker Paige έρχεται να σας σώσει με ένα απλό και οικονομικό κόλπο καθαρισμού.

Πώς λειτουργεί

Στο βίντεό της, η Paige (@lifewithpaigenicole) δείχνει πώς να καθαρίσετε μια κατσαρόλα που έχει χρησιμοποιηθεί για ψήσιμο κρέατος.

Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Γεμίστε την κατσαρόλα με νερό.
  2. Έπειτα προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα και βράστε τα σε μέτρια φωτιά.
  3. Μόλις βράσει, σβήστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε την να κρυώσει τελείως.
  4. Στη συνέχεια αδειάστε το νερό και με λίγο υγρό σαπούνι πιάτων και ένα σφουγγάρι, τρίψτε απαλά την κατσαρόλα.

«Δεν χρειάζεται καν δυνατό τρίψιμο», λέει η Paige. «Είναι απίστευτα ικανοποιητικό!» Το βίντεο τελειώνει δείχνοντας την κατσαρόλα πεντακάθαρη.

@lifewithpaigenicole How I clean my #dutchoven #cleaningadutchoven #bakingsoda #dutchoventok #clean #cleaneddutchoven #bakedon ♬ original sound – Paige | Mama Wife Decent Cook

Γιατί είναι σημαντικό

Αυτό το κόλπο σάς βοηθά να μην πετάτε τα λερωμένα μαγειρικά σκεύη αφού μπορούν να καθαριστούν εύκολα και οικολογικά. Η μείωση των απορριμμάτων στους χώρους υγειονομικής ταφής είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Τα αμερικανικά νοικοκυριά παράγουν σχεδόν 300 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων ετησίως, τα οποία, καταλήγοντας σε χώρους υγειονομικής ταφής, απελευθερώνουν μεθάνιο, ένα αέριο του θερμοκηπίου 28 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα.

Επιπλέον, πολλά δημοφιλή καθαριστικά προϊόντα περιέχουν τοξικά χημικά που μπορούν να βλάψουν την υγεία μας και το περιβάλλον. Όταν ξεπλένονται στους αποχετευτικούς αγωγούς, καταλήγουν στους υδάτινους πόρους μας, διαταράσσοντας τα οικοσυστήματα.

Τέλος, τα περισσότερα προϊόντα που αγοράζουμε από το κατάστημα πωλούνται σε πλαστικά δοχεία μιας χρήσης. Μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 40 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων απορρίπτονται ετησίως, με μόλις το 5% περίπου να ανακυκλώνεται.

Αυτά τα πλαστικά καταλήγουν στους ωκεανούς μας και στα στομάχια της άγριας ζωής, προκαλώντας συχνά θάνατο. Επομένως, η αποφυγή των πλαστικών μιας χρήσης είναι σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας.

Τα σχόλια από τους χρήστες των social media

Στα σχόλια κάτω από το βίντεο της Paige, οι χρήστες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για το χρήσιμο κόλπο. «Έψαχνα τρόπο να καθαρίσω τη δική μου κατσαρόλα. Ευχαριστώ», είπε ένας χρήστης. «Ευχαριστώ που το μοιράστηκες! Είχα ξεχάσει εντελώς τη μαγειρική σόδα!» πρόσθεσε ένας άλλος χρήστης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ