Η απόφαση 17χρονης να κρατήσει την κληρονομιά από τον πατέρα της διχάζει – «Η μητέρα μου και πατριός μου ήθελαν να τα μοιραστώ μαζί τους»

Μια έφηβη αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να κρατήσει μια μεγάλη κληρονομιά για τον εαυτό της παρά τις εκκλήσεις της μαμάς και του πατριού της να μοιραστεί μερικά από τα χρήματα με τα ετεροθαλή αδέλφια της.

Η 17χρονη κοπέλα μπήκε στο δημοφιλές subreddit Am I The A**hole (AITA) του Reddit για να ζητήσει τη συμβουλή των χρηστών για την κατάστασή της. «Είμαι λάθος που αρνήθηκα να μοιραστώ την τεράστια κληρονομιά μου με τα θετά αδέλφια μου;» ρώτησε.

Περιγράφοντας την κατάσταση, εξηγεί: «Πρόσφατα ανακάλυψα ένα καταπίστευμα, μέσω του οποίου θα αποκτήσω ένα σπουδαίο χρηματικό ποσό. Δηλαδή, το ποσό είναι τόσο μεγάλο, που στην αρχή δεν το πίστευα».

Ο πατέρας της πέθανε πριν από μία δεκαετία από καρκίνο και όρισε τις δύο του αδελφές διαχειρίστριες της κληρονομιάς του. «Οι γονείς μου είχαν χωρίσει αλλά δεν είχαν βγάλει διαζύγιο. Ζούσαν όμως χωριστά εδώ και χρόνια».

Η μητέρα της, μαθαίνοντας για την κληρονομιά, επέμενε να συνοδεύει την κόρη της στον συμβολαιογράφο και της ασκούσε πίεση να μοιραστεί την κληρονομιά της με τα θετά της αδέλφια. «Αν και, μέχρι να γίνω 19 χρονών, δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στα χρήματα, η μητέρα μου μίλησε στον σύζυγό της για την κληρονομιά μου και ξαφνικά, τα χρήματα έγιναν έναν πολύ ευαίσθητο ζήτημα».

“Με πιέζουν να μοιραστώ τα χρήματα”

«Η μητέρα μου και ο άνδρας της, με πιέζουν να μοιραστώ τα χρήματά μου μαζί τους και μαζί με τα θετά αδέλφια μου (ηλικίας 14, 8 και 7). Τα χρήματα είναι αρκετά, ώστε να μου απομείνουν ακόμη και μετά τις σπουδές και την αγορά ενός σπιτιού. Ο πατέρας μου είχε μεριμνήσει ώστε το καταπίστευμα να λειτουργεί αποκλειστικά προς το συμφέρον μου. Επιπλέον, εξήγησε ότι ο πατριός και η μητέρα της «τα βγάζουν δύσκολα πέρα», λόγω των δικαστικών εξόδων της επιμέλειας, και εξ αιτίας ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ένα απ’ τα θετά της αδέλφια.

“Ίσα που τα βγάζουμε πέρα”

«Η οικονομική μας κατάσταση είναι δύσκολη. Ίσα που τα φέρνουμε βόλτα, ενώ δουλεύω και εγώ προκειμένου να βγάζω τα έξοδά μου», εξήγησε η έφηβη. Οικονομίες για σπουδές δεν υπάρχουν, η μητέρα και ο πατριός μου έχουν δώσει ό,τι είχαν και δεν είχαν για να συντηρήσουν το σπίτι που μένουμε. Όλα αυτά με κάνουν να σκέφτομαι ότι μάλλον θα πρέπει να μοιραστώ τα χρήματα.

«Η μητέρα μου λέει ότι ο πατέρας μου φέρθηκε εγωιστικά που αποφάσισε να μου αφήσει όλα τα χρήματα κληρονομιά και ότι έπρεπε να είχε φροντίσει να βάλει στην άκρη και για την ανατροφή μου. Επιπλέον, μου λέει ότι μπορεί ο άντρας της να μην είναι ο πατέρας μου και τα αδέρφια μου να είναι θετά, όμως ζούμε και παλεύουμε όλοι μαζί σαν οικογένεια και, αν τελικά μοιραζόμουν τα χρήματα, θα ήταν πολύ γενναιόδωρο».

“Μου ζήτησε ν’ ανοίξω λογαριασμούς στα θετά αδέρφια μου”

Όταν της εξήγησα ότι δεν έχω πρόσβαση στα χρήματα ακόμη, μού απάντησε ότι το ξέρει, αλλά μού πρότεινε όταν θ’ αποκτήσω πρόσβαση, ν’ ανοίξω λογαριασμούς για τ’ αδέρφια μου, ώστε να έχουν και εκείνα τη δυνατότητα να σπουδάσουν και την ευκαιρία για μία καλύτερη ζωή. Παρά τις προσπάθειές της, της το αρνήθηκα. Μού έχει θυμώσει απίστευτα.

“Ακόμη περισσότερο, έχει θυμώσει πατριός μου”

«Ακόμη περισσότερο, θύμωσε μαζί ο άνδρας της, ο οποίος με διάταξε να σταματήσω να είμαι εγωίστρια και να φερθώ με συμπόνοια». Πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν και να τη συμβουλεύσουν.

Ένας αναγνώστης, παρατήρησε: «Άρα, ο καινούργιος σύζυγος της μητέρας σού έχει θυμώσει επειδή δεν δίνεις τα χρήματα σ’ αυτόν και τα παιδιά του; Τα χρήματα αυτά σού έχουν δοθεί απ’ τον πατέρα σου. Σ’ εσένα αποφάσισε να τα δώσει. Να εξηγήσεις στην μητέρα σου ότι αν θέλουν να σε τιμωρήσουν επειδή κάνεις αυτό που επιθυμούσε ο πατέρα σου, δεν σε αφορά».

«Επίσης, η μητέρα σου πρέπει να ζητήσει απ’ τον άνδρα της να μην ανακατεύεται. Δεν είναι πατέρας σου».

«Ο πατέρας σου αποφάσισε πώς θα διαθέσει την κληρονομιά του και τα θετά σου αδέρφια δεν ήταν τα παιδιά του», σχολίασε ένας άλλος.

Ένας τρίτος της πρότεινε: «Αν η μητέρα και ο πατριός σου ήταν καλοί γονείς, τότε εντάξει. Μπορείς, αν το θέλεις, να τους βοηθήσεις. Δεν είσαι όμως υποχρεωμένη και να θυμάσαι ότι τα χρήματα είναι δικά σου».

«Ο πατέρας σου ήθελε να έχεις εσύ τα χρήματα. Μπορεί να μην λες το ποσό, αλλά απ’ όσο περιγράφεις, μπορείς να καλύψεις τις σπουδές σου και ν’ αγοράσεις ένα σπίτι. Άρα, δεν είσαι πλούσια, απλώς άνετη».

«Απ’ τη στιγμή που αρχίσεις να τα ξοδεύεις, τα χρήματα εξαφανίζονται. Εξαφανίζονται ακόμη πιο γρήγορα αν αρχίσεις να τα χαρίζεις».

«Κάνε ό,τι θέλεις με τα χρήματά σου, αρκεί να μην κάνεις τίποτε μόνο και μόνο από ενοχές. Αν αποφασίσεις να τα μοιραστείς, να το κάνεις επειδή το θέλεις. Από ό,τι λες όμως, δεν θέλεις να τα μοιραστείς».

«Αν υποθέσουμε ότι από εδώ και πέρα δεν χρειάζεται να σε στηρίζουν η μητέρα και ο πατριός σου, αυτό από μόνο του είναι βοήθεια προς τα υπόλοιπά τους παιδιά».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ