Επέτρεψε στην 7χρονη κόρη της να δει τη γέννα της αδελφής της – «Τα πήγε καλύτερα από πολλούς μπαμπάδες στην αίθουσα τοκετού»

Μητέρα επέτρεψε στην 7χρονη κόρη της να δει τη γέννηση της μικρής της αδελφής,  απαντά στους επικριτές που την κατηγορούν ότι τραυμάτισε ψυχικά το παιδί: «Κανονικά, θα έπρεπε να το κάνουν όλοι. Τα παιδιά τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα απ’ τους μπαμπάδες στην αίθουσα τοκετών».

Ένα βίντεο που έγινε viral

Η Ashley Cunningham, από το  Νοξβιλ του Τενεσί, ανέβασε ένα βίντεο το οποίο έδειχνε την κόρη της, Σοφία να παρακολουθεί τη γέννηση  του τρίτου παιδιού της οικογένειας. Το βίντεο έγινε viral. Η μητέρα, εξήγησε ότι η κόρη της, Σοφία, ενθουσιάστηκε με τη γέννηση της μικρής της αδερφής και μάλιστα ότι η ίδια ζήτησε να είναι στην αίθουσα τοκετού ώστε να δει τη στιγμή της γέννας. Ενώ η Ashley δέχτηκε με χαρά η κόρη της να δει τη γέννα και να είναι μέρος μίας τόσο ιδιαίτερης στιγμής, η απόφαση της προκάλεσε τρόμο σε κάποιους άλλους.

@ashley.cunningham87 My 7 year old daughter begged to be in the delivery room when it was time for me to deliver her baby sister! I was able to convince my doctors that she was mature enough to handle it and I’m so glad it worked out. Sophia handled it so well and was so excited to see her baby sister be born! I will never forget this moment and neither will Sophia! How special to see your baby sister be born! #birth #baby #newborn #babysister #bigsister #deliveryroom #laboranddelivery #birthstory #love #babytok #fyp #corememories #pregnanttiktok #pregnancy ♬ Bundle of Joy (From “Inside Out”) – Benny Martin

Οι απόψεις διχάστηκαν

Κάποιοι αναγνώστες κατακεραύνωσαν την Ashley που άφησε το παιδί να δει τη γέννα, υποστηρίζοντας ότι, η εμπειρία αυτή θα κάνει την μικρή να μην θέλει να γεννήσει στο μέλλον. Το κείμενο του βίντεο έγραφε: «Η 7χρονη κόρη μου, ζήτησε να είναι στην αίθουσα τοκετών και να δει τη γέννηση της μικρής της αδελφής».

Έπεισα τους γιατρούς και χαίρομαι που ήταν παρούσα στη γέννα

«Κατάφερα να πείσω τους γιατρούς ότι η Σοφία είναι αρκετά ώριμη ώστε να το διαχειριστεί και χαίρομαι που έγινε. Η Σοφία το χειρίστηκε εξαιρετικά και ενθουσιάστηκε που είδε την μικρή της αδερφή τη στιγμή που γεννιόταν!» περιγράφει.

«Δεν πρόκειται να ξεχάσω τη στιγμή αυτή, το ίδιο και η Σοφία! Ήταν μοναδικό που την είδε να γεννιέται!» πρόσθεσε η γυναίκα.

Οι αναγνώστες απαντούν

Οι αναγνώστες κατέκλυσαν την ανάρτηση με σχόλια, και ενώ πολλοί από αυτούς την επαίνεσαν για την απόφασή της, άλλοι την κατακεραύνωσαν:

Μία αναγνώστρια έγραψε: «Η κόρη σου συμπεριφέρθηκε πιο ώριμα απ’ ό,τι ο άνδρας μου στη δική μου γέννα».

Κάποιος άλλος πρόσθεσε: «Ανεξίτηλη μνήμη» και μία ακόμη σχολίασε: «Αυτό το μικρό κορίτσι τα κατάφερε καλύτερα απ’ ό,τι οι περισσότεροι ενήλικοι άνδρες. Εκπληκτικό».

Μία άλλη έγραψε: «Μπράβο σου! Μπορείς να έχεις στο πλευρό σου όποιον θέλεις την ώρα της γέννας! Έτσι διδάσκεις στην κόρη σου απίστευτα πράγματα!!! Θα είσαι για πάντα η ηρωίδα της!».

Ωστόσο, υπήρξαν και άλλοι θεατές που σοκαρίστηκαν από την απόφαση της Ashley ν’ αφήσει τη Σοφία να δει τη γέννα και την κατέκριναν σκληρά: «Δεν θα ήθελα κανένα απ’ τα παιδιά μου να βρίσκεται στην αίθουσα τοκετών», ενώ μία άλλη έγραψε «φαντάζομαι δεν πρόκειται να κάνει παιδιά η Σοφία», και μία ακόμη, ομολόγησε: «Στα 24 μου είδε πρόσφατα ένα βίντεο τοκετού και είμαι ακόμη σοκαρισμένη, είναι τραυματικό». Στο ίδιο πνεύμα, κάποια άλλη γυναίκα σχολίασε: «Αυτό το κορίτσι έχει περισσότερο θάρρος από μένα. Δεν θα ήθελα να δω έναν τοκετό, ξέρω ότι είναι φυσιολογικά αλλά…με τίποτα».

Μία υπέροχη εμπειρία αλλά ίσως να μην είναι για όλους

Η Ashley και η Σοφία απάντησαν στα σχόλια με ένα δεύτερο βίντεο που ανέβασαν. Η μικρή Σοφία τόνισε ότι ήθελε να βρίσκεται στη γέννα ώστε ν’ ακούσει την πρώτη ανάσα του μωρού και να είναι μαζί με την μητέρα της, επειδή της αρέσουν τα ιατρικά θέματα. Η Σοφία είπε επίσης, στους θεατές, ότι ήταν προετοιμασμένη, αφού είχε δει πολλά παρόμοια βίντεο. Η Ashley πρόσθεσε: «Είδε πολλά υγρά, πράγματι, αλλά δεν ήταν πολύ αηδιαστικό, ήταν;», για να συμπληρώσει η κόρη της «Όχι».

Στη συνέχεια, η μητέρα της, τη ρώτησε αν θα το ξαναέκανε και η μικρή Σοφία απάντησε θετικά. 

@ashley.cunningham87 Replying to @carteredjett Sophia answered some questions and talked about her experience being in the labor and delivery room! #birth #baby #babysister #newborn #deliveryroom #laboranddelivery #birthstory #babytok #bigsister #fyp #corememories ♬ original sound – Ash Cunningham

Η μητέρα σχολίασε: «Είναι ώριμη για την ηλικία της. Της αρέσουν πράγματα που θεωρούμε αηδιαστικά. Δεν αηδιάζει εύκολα».

Η Ashley θεωρεί ότι περισσότεροι γονείς θα έπρεπε ν’ αφήνουν τα παιδιά τους να είναι στη γέννα των αδερφών τους επειδή είναι «καταπληκτική εμπειρία».

Κλείνοντας, η Σοφία βεβαίωσε τους θεατές ότι θέλει να κάνει παιδιά και ότι, η εμπειρία δεν ήταν τραυματική. Η Ashley δήλωσε στο Newsweek: «Η Σοφία μού μοιάζει πολύ, οπότε η επιθυμία της να είναι στον τοκετό, δεν με ξάφνιασε. Ήξερα ότι μπορεί να είναι σοκαριστικό ή αποκρουστικό, αλλά εκείνο που με ανησυχούσε ήταν να καταλάβει τους παράγοντες κινδύνου και να ξέρει ότι εγώ πονούσα». «Σίγουρα συνιστώ τα παιδιά να είναι παρόντα στη γέννηση των μικρών τους αδελφών, στις κατάλληλες συνθήκες με ένα εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Μπορεί να είναι μία θετική εμπειρία, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι κατάλληλη για το κάθε παιδί».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ