Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης – Η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής και οι θέσεις της Αθήνας για Ευρωπαϊκή Ασφάλεια, Ουκρανία και αγροτικό

H ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα, η στήριξη της Ουκρανίας, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το αγροτικό ζήτημα θα βρεθούν μεταξύ άλλων στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες και στην οποία θα πάρει μέρος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πώς νιώθουν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον για τις θεωρίες συνωμοσίας

Υπέρ του καθεστώτος της αγρανάπαυσης, έχει ήδη ταχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να υπογραμμίσει, την υπαρξιακή σημασία της άμυνας, και την ανάγκη να συντονιστούν οι αμυντικές δαπάνες.

Οι θέσεις της Ελλάδας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ειδικά όσον αφορά στο «χτίσιμο» της ευρωπαϊκής αμυντικής στρατηγικής η Ελλάδα προσέρχεται με σταθερές θέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ήδη τοποθετηθεί ζητώντας να υπάρχει κοινός βηματισμός στις αμυντικές προμήθειες της Ε.Ε. Με απλά λόγια η ΕΕ να προμηθεύει ως ένα, αμυντικό υλικό στην Ουκρανία.

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – Οδυσσέας Ελύτης: «Την άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις»

Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της στήριξης του Κιέβου και ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την πρόσφατη επεισοδιακή επίσκεψή του στην Οδησσό. Θα επισημάνει ακόμα τη σημασία του ουκρανικού Νότου, με αιχμή τον ουκρανικό θαλάσσιο διάδρομο για την εξαγωγή αγαθών.

Στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο κυρίαρχη θέση θα έχει και η οικονομία με την χώρα μας να τονίζει ότι δεν φτάνει μόνο η εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από την διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος αλλά χρειάζονται και άλλες μέριμνες.

Emmet Walsh: Πέθανε ο ηθοποιός των «Blade Runner» και «Knives Out» σε ηλικία 88 ετών

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα, ο Πρωθυπουργός θα επισημάνει ότι είναι άμεση η ανάγκη κατάπαυσης του πυρός, απελευθέρωσης όλων των ομήρων και διάνοιξης όλων των οδών για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, προκειμένου να ανακουφιστούν οι άμαχοι.

Με την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στον Καναδά όπου στις 24 Μαρτίου θα παρακολουθήσει την παρέλαση µαζί µε τους οµογενείς στο Μόντρεαλ, τη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, ενώ την ίδια ημέρα θα συναντηθεί και µε τον πρωθυπουργό της χώρας Τζάστιν Τριντό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ