Ένας 95χρονος μοιράζεται το μυστικό της μακροζωίας – Οι 8 συμβουλές του προκαλούν έκπληξη

Ο Bryan Hipwell είναι 95 χρονών και μπορεί να ζει μόνος στο σπίτι του, να κάνει τα ψώνια, να μαγειρεύει, να περνάει χρόνο στον κήπο του και να επικοινωνεί εξαιρετικά.

Όταν ένας φίλος τον ρώτησε ποια είναι τα μυστικά της μακροζωίας και της καλής υγείας του ο 95χρονος δεν έδωσε τις απαντήσεις που θα περίμενε κανείς. Δεν είπε ότι δεν είχε καπνίσει ποτέ ή ότι δεν έπινε.

Εξήγησε ότι δεν ζούσε ποτέ την ζωή του με βάση τους κανόνες. Έφτιαξε έναν δικό του τρόπος ζωής και ήταν γεμάτος ενθουσιασμός. Οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες του πιστεύει ότι τον έχουν κρατήσει νέο και σε υγιή κατάσταση.

Οι 8 συμβουλές που δίνει για μία μακρά και πιο ευτυχισμένη ζωή

  • Δεν ακολούθησε ποτέ δίαιτες της μόδας
  • Δεν έτρωγε και δεν έπινε υπερβολικά
  • Ήταν διαρκώς σε κίνηση
  • Έκανε τακτικά εθελοντισμό
  • Κρατούσε στενές σχέσεις με τους φίλους του
  • Χόρευε πάντα σαν να μην τον βλέπει κανείς
  • Κρατούσε το μυαλό του ενεργό
  • Έμεινε θετικός

Δεν ακολούθησε ποτέ δίαιτες της μόδας

Ο Bryan Hipwell μεγάλωσε στην εποχή της παγκόσμιας Οικονομικής Ύφεσης του 1929. Οι άνθρωποι επιβίωναν αγοράζοντας ότι ήταν πιο φθηνό και προσιτό. Ως αποτέλεσμα, ήταν πάντα ευγνώμωνες εάν είχαν φαγητό στο πιάτο τους.

Τώρα πιστεύει ότι τρώει καλά, υγιεινά και έχει μία μια ισορροπημένη διατροφή. Λέει ότι σε όλη του τη ζωή, πιθανότατα έτρωγε κόκκινο κρέας δύο φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Τον υπόλοιπο χρόνο, κατανάλωνε ψάρια, πουλερικά και πολλά λαχανικά. Η μυστική αδυναμία του είναι η σοκολάτα υγείας. Ξεκινάει πάντα την μέρα του με σκέτο καφέ και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι από μια τοπική φάρμα μελιού.

Δεν έτρωγε και δεν έπινε υπερβολικά

Ο 95χρονος αναφέρει ότι δεν έτρωγε ποτέ μεγάλες ποσότητες φαγητού και έκανε τακτικά άσκηση. Έτσι δεν είχε ποτέ στην ζωή του πρόβλημα με το βάρος του. Πριν πάρει σύνταξη απολάμβανε μια ή δύο μπίρες με φίλους κάθε Παρασκευή. «Μπορούσα να υπολογίζω στα δύο μου χέρια πόσες φορές έχω μεθύσει», είπε ο Bryan Hipwell. Σε ειδικές περιστάσεις, όπως τα Χριστούγεννα και στα γενέθλια του, συνεχίζει να πίνει λίγο μπύρα.

Ήταν διαρκώς σε κίνηση

Όταν ήταν νεότερος έπαιζε εξαιρετικό τένις και έκανε θαλάσσιο σκι. Μερικές από τις πιο ευτυχισμένες αναμνήσεις του ήταν όταν πέρασε χρόνο σε ένα πλωτό σπίτι κάνοντας θαλάσσιο σκι στον ποταμό Murray στη Νότια Αυστραλία. «Πάντα ήμουν σε κίνηση. Περπατούσα όπου μπορούσα και οδηγούσα μόνο όπου χρειαζόταν», ανέφερε ο 95χρονος.

Bryan Hipwell
Ο Bryan Hipwell στα γενέθλια του όταν έγινε 93 ετών. Πηγή: Melissa Noble/ Business Insider

Έκανε τακτικά εθελοντισμό

Ο πατέρας του Bryan συμμετείχε στη Royal Flying Doctor Service (RFDS), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παρέχει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε άτομα που ζουν σε αγροτικές, απομακρυσμένες και περιφερειακές περιοχές της Αυστραλίας.

Ως αγόρι τη δεκαετία του 1930, ο Bryan βοηθούσε στην οργάνωση στην επικοινωνία με τους πιλότους. Επίσης έκανε εθελοντική εργασία για τοπικά λύκεια, ενώ η σύζυγός του βοηθούσε το έργο του Ερυθρού Σταυρού της Αυστραλίας. «Μας άρεσε να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε για άλλους ανθρώπους», εξήγησε ο 95χρονος.

Κρατούσε στενές σχέσεις με τους φίλους του

Ο 95χρονος αγαπάει τον κόσμο και έχει συνηθίσει να αφιερώνει χρόνο στις κοντινές σχέσεις του. «Έχω ένα όμορφο μεγάλο βιβλίο που έχω από τότε που παντρευτήκαμε με την Mary. Είναι γεμάτο ονόματα, αριθμούς τηλεφώνων, γενέθλια και άλλα ορόσημα όλων όσων γνωρίζω. Το κοιτάζω κάθε μέρα. Αν δω κάποιον που ήξερα πριν από 90 χρόνια και είναι τα γενέθλιά του, του τηλεφωνώ», είπε ο Bryan Hipwell.

Bryan Hipwell
Ο Bryan Hipwell με την σύζυγο του. Πηγή: Melissa Noble/ Business Insider

Χόρευε πάντα σαν να μην τον βλέπει κανείς

Ο Bryan και η σύζυγός του λάτρευαν να χορεύουν. Χόρευαν σε όλη την ζωή τους παρέα. «Πηγαίναμε σε διαφορετικά μέρη, διαφορετικές πόλεις. Οι περισσότερες επαρχιακές πόλεις είχαν διαφορετικούς τύπους χορών», είπε ο 95χρονος.

Ο αγαπημένος του χορός επειδή είναι και εξαιρετικά κοινωνικός ήταν progressive barn dance, στον οποίο χόρευε με όλους στην αίθουσα. Εξήγησε ήταν ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, να κοινωνικοποιηθείς και να διασκεδάσεις.

Κρατούσε το μυαλό του ενεργό

Επιπλέον ανέφερε ότι αν και δεν υπήρξε ποτέ λόγιος προσπαθούσε να αυξήσει την κατανόηση του κόσμου με άλλους τρόπους. άλλους τρόπους. Όταν ήταν νεότερος, πήρε την απόφαση να περάσει μόνο μερικά χρόνια σε μια δουλειά και να συνεχίζει να μαθαίνει καινούργια πράγματα.

«Δεν ήθελα να γίνω ειδικός σε ένα συγκεκριμένο θέμα με το μυαλό ή τα χέρια μου. Ήθελα να ζήσω τα πάντα στη ζωή γιατί ασκούσε τον εγκέφαλό μου. Ο εγκέφαλός μου είναι πολύ ευέλικτος σε πολλά πράγματα, παρά σε ένα μοναδικό πράγμα», τόνισε ο 95χρονος. Παραδέχθηκε βέβαια ότι ακόμη του αρέσει να διαβάζει και να γράφει.

Έμεινε θετικός

Όπως όλοι, ο Bryan έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις. Η μητέρα του τον εγκατέλειψε όταν εκείνος ήταν μόλις 2 ετών και δεν την είδε ποτέ ξανά. Χρειάστηκε να ξεπεράσει το πένθος από τον θάνατο της αδελφής, της συζύγου και του γιου του.

Ωστόσο πάντα διατηρεί μία θετική στάση στην ζωή και έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσαρμόζεται στις δυσκολίες. «Τα άσχημα πράγματα θα περάσουν. Τελικά κάνεις ειρήνη μαζί τους», είπε ο 95χρονος.

Όταν μία μέρα, όμως, δεν είναι καλή ο Bryan Hipwell παραδέχεται ότι απλά επιλέγει να κλείνει τα μάτια του και να επιστρέφει στις όμορφες αναμνήσεις της ζωής του. Αυτό του δίνει δύναμη και ενέργεια να συνεχίζει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ