Caspering: Τι είναι και ποια η διαφορά με το ghosting

Οι εφαρμογές γνωριμιών έχουν αρχίσει και δημιουργούν ένα ολόκληρο νέο λεξικό για τις σχέσεις και τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις με όρους όπως caspering και ghosting.

Οι άνθρωποι πλέον αναζητούν νέους όρους για να χαρακτηρίσουν τις συμπεριφορές που συναντούν στο διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εφαρμογές γνωριμιών.

Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο λεξικό των σύγχρονων ραντεβού είναι το «caspering». Ο όρος δανείστηκε το όνομα από το φαντασματάκι Casper του κινουμένου σχεδίου και αποτελεί μία πιο φιλική εκδοχή του ghosting. Δηλαδή αντί να αγνοείτε τα μηνύματα κάποιου αποφασίζετε να είστε ειλικρινείς. Του λέτε πώς αισθάνεστε και τους εξηγείτε ότι δεν θα συνεχίσετε την γνωριμία σας.

Ο όρος έχει αναφερθεί σε πολλά άρθρα και υπάρχει μεγάλη συζήτηση για αυτή την συμπεριφορά. Εάν κάνετε caspering σε κάποιον τότε μπορεί να πείτε για παράδειγμα: «Είσαι σπουδαίος, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει χημεία μεταξύ μας. Χάρηκα που σε γνώρισα».

Αντίθετα το ghosting, που προέρχεται από την αγγλική λέξη «φάντασμα», σημαίνει κάποιος να εξαφανιστεί από την ζωή σας χωρίς να σας δώσει καμία εξήγηση. Οι ειδικοί επιμένουν ότι αυτή η συμπεριφορά είναι εξαιρετικά άσχημη για όσους την υφίστανται αφού συνήθως αναζητούν τους λόγους που το άλλο άτομο διέκοψε την επικοινωνία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ