Η τεράστια επιτυχία φέρνει στο Vault Theater το μεγάλο του «αδελφάκι» – Αποκλειστικό

Το έμαθα μόλις και το μοιράζομαι μαζί σας. Η οικογένεια του Vault μεγαλώνει. Ο Δημήτρης Καρατζιάς και ο Μάνος Αντωνιάδης, οι άνθρωποι που δημιούργησαν το Vault το 2012 και κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά στο θεατρικό τοπίο, με αγάπη και αφοσίωση στην τέχνη τους, εγκαινιάζουν μέσα Νοεμβρίου το νέο τους «σπίτι» διπλάσιας χωρητικότητας παρακαλώ.

Της Νάντιας Ρηγάτου

Πρόκειται για το “Tempus Verum” που βρίσκεται στην οδό Ιάκχου 19 και θα λέγεται στο εξής «Εν Αθήναις».

Στο «Εν Αθήναις» λοιπόν μεταφέρεται από το Vault η παράσταση «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή», ο συγκλονιστικός μονόλογος με τη Ράνια Σχίζα στον ομώνυμο ρόλο, ο οποίος είναι βασισμένος στη ζωή της μητέρας του Κώστα Ταχτσή και που σημειώνει σαρωτική πορεία για 3η χρονιά και θα εγκαινιάσει απευθείας τη δεύτερη θεατρική σεζόν της η παράσταση «Η Τουρκομερίτισσα» ένα έργο βασισμένο στη ζωή της Μαρίκας Νίνου με τη μοναδική Ελένη Ουζουνίδου.

Στο Vault θα δούμε τη Μάνια Παπαδημητρίου με την παράσταση  «Αθηνάς Παναγούλη, Επιτάφιος» (βασισμένη στη ζωή της μητέρας του Αλέξανδρου Παναγούλη) που ξεκινάει από την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, και θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 19:00. Μια παράσταση ιδιαιτέρως σημαντική μια και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη μεγάλη εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.

Αρχές Νοεμβρίου επιστρέφει από πέρσι στο Vault η σπαρακτική κωμωδία «Elizadeth» βασισμένη στους “Βασιλικούς Μετά Τρούλου” του Χάρη Ρώμα αλλά τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου ξεκινά και το «Πιρούνι»,  το νέο έργο του Χάρη Ρώμα, μια κατάμαυρη κωμωδία που καυτηριάζει με πολύ χιούμορ τα κακώς κείμενα του νεοέλληνα.

Το vault αποτελεί έναν από τους χώρους που αγαπώ ιδιαίτερα. Δεν είναι μόνο η αισθητική του χώρου ο λόγος που το είχα ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή αλλά και η ποιότητα των ανθρώπων του και οι επιλογές των έργων που ανέβαζαν. Από πέρσι η κατάσταση με τα sold out σε παραστάσεις του Vault αρχίσει να δημιουργεί έναν ευχάριστο προβληματισμό και χαίρομαι πολύ που βρέθηκε η καλύτερη λύση. Μα είναι κρίμα να διώχνεις κόσμο επειδή δεν χωράει, θέλει και η επιτυχία τα τετραγωνικά της άλλωστε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ