Αεροσυνοδός αποκαλύπτει το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι ταξιδιώτες στην επιβίβαση

Η CiCi εργάζεται ως αεροσυνοδός και σε κάθε πτήση διαπιστώνει ότι οι επιβάτες όταν μπαίνουν στο αεροπλάνο είναι αφηρημένοι. Είτε ακούν μουσική από τα AirPods, είτε βλέπουν βίντεο στο TikTok, το νόημα είναι ένα. Η CiCi λέει ότι συναντά πάντα επιβάτες που δεν δίνουν προσοχή σε αυτό που εκείνη την ώρα κάνουν.

Η CiCi, η οποία ζήτησε από το Insider να παραλείψει το πλήρες όνομά της και την αεροπορική εταιρεία στην οποία εργάζεται, για ευνόητους λόγους, είπε ότι οι αφηρημένοι επιβάτες μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς, να θυμώσουν τους συνεπιβάτες τους και να καθυστερήσουν τη διαδικασία επιβίβασης.

«Αν παίζεις στο τηλέφωνό σου ή ακούς μουσική, δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους γύρω σου», είπε στο Insider. «Και εκεί είναι που βλέπω το μεγάλο πρόβλημα».

Η CiCi δίνει ταξιδιωτικές συμβουλές που έμαθε μέσω της δουλειάς της ως αεροσυνοδός μέσω των λογαριασμών που έχει στο TikTok και στο Instagram με το όνομα χρήστη @cici.inthesky.

Η αεροσυνοδός ενθαρρύνει επίσης κάθε επιβάτη που επιβιβάζεται σε ένα αεροπλάνο να είναι συγκεντρωμένος και να συνειδητοποιεί σε ποιο περιβάλλον βρίσκεται. «Όταν επιβιβάζεσαι σε αεροπλάνο, κάνεις μια δουλειά και θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό», είπε.

Η CiCi επαναλαμβάνει ότι βλέπει επιβάτες να πέφτουν κατά λάθος πάνω σε συνεπιβάτες τους, να χτυπούν με τα σακίδια τους κάποιον άλλο ταξιδιώτη ή να τους πέφτει το μπουκαλάκι νερού που κρατούν και να χτυπούν το κεφάλι κάποιου ανθρώπου που κάθεται.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι συχνά ένας τραυματισμός. Και ακόμη κι αν δεν προκαλείται κάποιος τραυματισμός, συνήθως υπάρχει κάποιος θυμωμένος επιβάτης, είπε η CiCi.

Σύμφωνα με την αεροσυνοδό, όταν οι επιβάτες είναι αφηρημένοι μπορεί να προκληθεί «κυκλοφοριακή συμφόρηση». Ένα άτομο που κοιτάζει το τηλέφωνό του συχνά δεν συνειδητοποιεί ότι ένας άλλος επιβάτης επίσης βρίσκεται εν κινήσει για να πάει στη θέση του, εξήγησε η CiCi.

«Οι άνθρωποι φτάνουν στη θέση τους και συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν χώρο για την τσάντα τους, οπότε πρέπει να πάνε μερικές σειρές πίσω. Όμως, ο άνθρωπος, με απόσπαση προσοχής, που βρίσκεται πίσω τους, τους ακολουθεί από πολύ κοντά», είπε.

Έτσι, όταν ο επιβάτης αφήνει την τσάντα του πιο μακριά και επιστρέφει πίσω στη θέση του, υπάρχει συμφόρηση, είπε η CiCi. Σύμφωνα με την ίδια, εάν οι αφηρημένοι ταξιδιώτες έδιναν προσοχή και μιλούσαν με τους άλλους επιβάτες, θα είχαν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να περιμένουν να αφήσουν το άλλο άτομο να περάσει για να αφήσει τα πράγματά του και να τακτοποιηθεί.

Το CiCi ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να βγάλουν τα ακουστικά και να αφήσουν τα τηλέφωνά τους ενώ επιβιβάζονται. Είπε ότι αυτό θα έκανε την επιβίβαση πιο γρήγορη και θα δημιουργούσε μια πιο χαρούμενη καμπίνα αεροπλάνου συνολικά.

Τα τελευταία χρόνια, η CiCi είπε ότι έχει δει μια εντυπωσιακή τάση για επιβάτες που έχουν απόσπαση προσοχής. Υποθέτει ότι είναι ένας μηχανισμός αντιμετώπισης του άγχους που συχνά συνεπάγεται μία πτήση. «Οι άνθρωποι θα βάλουν τα ακουστικά τους, θα αποσυρθούν επειδή έχουν άγχος, επειδή είναι ανήσυχοι και ίσως φοβούνται να πετάξουν», είπε. Όπως ανέφερε το καταλαβαίνει, αλλά τους συμβουλεύει να σταματήσουν να το κάνουν μέχρι να φτάσουν στις θέσεις τους.

Στο TikTok και στο Instagram, η CiCi μοιράζεται άλλους τρόπους με τους οποίους οι επιβάτες μπορούν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν το άγχος τους.

Για παράδειγμα, είπε ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να κάθονται κοντά στο φτερό του αεροσκάφους, όπου υπάρχουν λιγότερες αναταράξεις, να ενημερώνουν το πλήρωμα πτήσης ότι είναι στρεσαρισμένοι και να χρησιμοποιούν ακουστικά ακύρωσης θορύβου μόλις φτάσουν στις θέσεις τους.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ