Cakey Makeup: Συμβουλές και τρόποι για να το αντιμετωπίσετε

Η λέξη cakey δεν σας είναι και τόσο οικεία; Το πιο πιθανόν να την αναγνωρίζετε σαν έννοια. Είναι αυτό που συμβαίνει όταν παρατηρείτε στο πρόσωπό σας “ρωγμές” από το foundation, ενώ πρωταγωνιστούν οι λεπτές γραμμές δείχνοντας ακόμα πιο έντονες μετά το μακιγιάζ. Και σίγουρα δεν ευθύνεται γι’ αυτό το πόσο “βαρύ” είναι ένα foundation, αλλά κυρίως από το πόσο παχύρευστο είναι, πόση ποσότητα χρησιμοποιείτε και με τι άλλα προϊόντα το συνδυάζετε.

Αν σ’ όλο αυτό προστεθεί και η ξηρότητα στην επιδερμίδα το cakey αποτέλεσμα είναι εντονότερο. Οπότε, για να αντιμετωπίσετε αυτό το φαινόμενο χρειάζεται να έχετε προετοιμάσει πολύ καλά την επιδερμίδα σας.

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι ο άψογος καθαρισμός. Η συχνή απολέπιση, προκειμένου να απομακρυνθούν τυχόν νεκρά κύτταρα θα βοηθήσει. Επιπλέον, η συστηματική χρήση ελαίου, ειδικά στην νυχτερινή ρουτίνα θα δώσει στην ξηρή επιδερμίδα μια υπέροχη, λεία υφή.

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα πριν το foundation περάστε ένα toner ή ένα essence, που συσφίγγει τους πόρους και χαρίζει ομοιόμορφη όψη.

Στο μεταξύ, όσο κι αν αγαπάτε την χρήση της πούδρας, καλύτερα να την αποφύγετε για όλο το πρόσωπο -στην περίοδο που έχετε να διαχειριστείτε το φαινόμενο cakey– και να την χρησιμοποιήσετε μόνο τοπικά στα σημεία που θέλετε πιο ματ όψη.

Ένα μη κολακευτικό εφέ του cakey makeup είναι όταν το concealer κατακάθεται στις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια και τις κάνει να μοιάζουν με ρυτίδες! Δοκιμάστε να αναμείξετε το concealer με λίγο serum.

Όσο για το foundation; Απλώστε το μ’ ένα beauty blender αποφεύγοντας τις περιοχές που “ζαρώνουν” ελαφρώς, όπως αυτές γύρω από τα μάτια, το μέτωπο και γύρω από το στόμα. Στην συνέχεια, σβήστε ό,τι προϊόν έχει μείνει στο σφουγγαράκι του makeup για να καλύψετε πολύ ελαφρά και τις πτυχές αυτές. Κι εδώ από πάνω, για μια πιο φυσική όψη περάστε ελάχιστo serum ταμποναριστά με τα δάχτυλα.

Πηγή: InStyle

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ