«Αποφάσισα να χωρίσω για να γίνω μητέρα μερικής απασχόλησης, χρειάζομαι διάλειμμα από τα παιδιά» – Χαμός στα social media

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε στα social media μία χρήστης του Reddit που γνωστοποίησε την απόφασή της να πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της ώστε να μειώσει τις ώρες που αφιερώνει στα παιδιά της, για τη φροντίδα τους.

Ανέλαβε τη νομική επιμέλεια του πρώην συζύγου της γυναίκας του: «Τον φροντίζουμε μαζί»

Η γυναίκα ζήτησε από τους υπόλοιπους χρήστες να της πουν αν είναι άδικη που θέλει να χωρίσει επειδή ήθελε να ασχολείται λιγότερο με τα παιδιά της. «Κάνω λάθος που χωρίζω με τον σύζυγό μου, ώστε να μπορώ να βλέπω τα παιδιά μας τον μισό χρόνο;».

Μερικοί της απάντησαν ότι μάλλον δεν είναι τα παιδιά, αλλά ο σύζυγος το πρόβλημα. Άλλοι, ομολόγησαν ότι η ζωή τους μετά το διαζύγιο έγινε πολύ πιο εύκολη.

«Νομίζω ότι θέλεις να διαλύσεις τον γάμο σου επειδή ο άνδρας σου αδιαφορεί και κάνεις τα πάντα μόνη σου. Στη θέση σου και εγώ θα ήθελα διαζύγιο», έγραψε μία χρήστης.

Μία άλλη, συμφώνησε: «Δεν σε αδικώ που θέλεις διαζύγιο, αλλά πρόσεχε, επειδή μπορεί να καταλήξεις με την πλήρη επιμέλεια των παιδιών, όπως συνέβη και σ’ εμένα. Φροντίζω τρία παιδιά μόνη μου  και είναι εξαντλητικό».

Ευκολότερη η φροντίδα των παιδιών μετά το διαζύγιο

Κάποιος τρίτος πρόσθεσε: «Απ’ το να είσαι μόνη και παντρεμένη, είναι προτιμότερο να είναι μόνη-μόνη. Μπορείς να βασίζεσαι στα παιδιά και να τα μάθεις να σε βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού».

«Δεν έχεις άδικο, εξαρτάται και από τη στάση του άνδρα σου. Πολύ συχνά, η φροντίδα του σπιτιού και των παιδιών γίνεται πιο εύκολη μετά το διαζύγιο, γιατί είναι σαν να έχεις ένα ‘παιδί’ λιγότερο. Ρύθμισε τα οικονομικά σου και, αν μπορεί να στηρίξεις τον εαυτό και τα παιδιά σου, προχώρησε με το διαζύγιο».

Μία ακόμη γυναίκα μοιράστηκε την εμπειρία της: «Η ζωή μου μετά το διαζύγιο ήταν λιγότερο περίπλοκη. Ακούγεται παράδοξο αλλά, η πλήρης επιμέλεια των παιδιών δεν με εξαντλούσε το ίδιο αφού χώρισα». Η ίδια γυναίκα συμπλήρωσε:

«Η ζωή έγινε ευκολότερη, επειδή απαλλάχθηκα απ’ τα συνεχή του παράπονα. Επιπλέον, δεν μαλώναμε διαρκώς με αφορμή τα παιδιά, ούτε χρειαζόταν να τρέχω από πίσω του για να μαζεύω την ακαταστασία του. Ακόμη και με τρία παιδιά να φροντίζω μόνη  μου, η ζωή μου ήταν πολύ πιο εύκολη μετά τον χωρισμό μου».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ