Αφιέρωμα του CNN στο ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Τι λέει η σεφ Μαρία Λόη

Το CNN πήρε μια γεύση από τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια σε όλο τον κόσμο και τις διαφορετικές παραδόσεις των χωρών. Μία από τις επτά κουζίνες που φιλοξενούνται στο άρθρο του CNN είναι η ελληνική και η σεφ Μαρία Λόη περιέγραψε τι συμβαίνει στη χώρα μας την ημέρα των Χριστουγέννων.

«Η Μαρία Λόη, η διάσημη Ελληνίδα σεφ, λέει ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις της χώρας ξεκινούν την παραμονή των Χριστουγέννων γύρω στις 7 το απόγευμα. ”Οι οικογένειες κάθονται γύρω από το τζάκι και τρώνε ένα ψωμί από σιτάρι που φτιάχνουμε μόνο τα Χριστούγεννα. Ορισμένα νοικοκυριά τρώνε επίσης χοιρινά λουκάνικα. Είναι η μόνη περίσταση που οι Έλληνες τρώνε χοιρινό, επειδή το κρέας δεν είναι συνηθισμένο στην κουζίνα μας”.

Αφού παρακολουθήσουν νωρίς το πρωί τη Θεία Λειτουργία την ημέρα των Χριστουγέννων, οι Έλληνες πηγαίνουν στο σπίτι τους για μια ολοήμερη γιορτή φαγητού, λέει η Μαρία Λόη.

Πρώτα έρχονται τα σπιτικά μελομακάρονα με καρύδια ή αμύγδαλα και μετά η κοτόσουπα με κριθαράκι. Λίγες ώρες αργότερα, ακολουθεί είτε ένα ψητό κοτόπουλο γεμιστό με κάστανα είτε παραλλαγές ψητών ή σιγομαγειρεμένων χοιρινών πιάτων. Συνοδευτικά όπως σοταρισμένα άγρια χόρτα, ψιλοκομμένα μαρούλια με κρεμμυδάκια και φέτα και ψητές πατάτες λεμόνι συνοδεύουν το κυρίως πιάτο.

Το επιδόρπιο είναι ελαφρύ και θα μπορούσε να είναι ψητά μήλα με μέλι και καρύδια ή ελληνικό γιαούρτι με μέλι. Για ποτό, η Μαρία Λόη αναφέρει ότι οι Έλληνες προτιμούν το κόκκινο κρασί».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ