3 μικρά πράγματα για να καταλάβετε αμέσως αν πρόκειται για αγάπη ή πόθο

Η μετάβαση από την «συμπάθεια» στην «αγάπη» είναι μια από τις πιο σημαντικές μεταβάσεις που μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι. Δυστυχώς, είναι επίσης μια διαδικασία που πολύ συχνά παρεξηγείται.

Πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι η αγάπη είναι το ίδιο με τη λαγνεία, γεγονός που εξισώνει την αγάπη με τον ενθουσιασμό και την προσμονή που συμβαίνει συνήθως στην αρχή μιας σχέσης. Ορίζοντας την αγάπη με αυτόν τον τρόπο την κατηγοριοποιεί αποκλειστικά ως συναίσθημα, και το μειονέκτημα είναι ότι τα συναισθήματα έρχονται και φεύγουν.

Αν δεν θέλετε η αγάπη σας να αυξάνεται και να μειώνεται μαζί με τα συναισθήματά σας, μάλλον δεν θέλετε να ορίσετε την αγάπη απλώς ως κάτι που αισθάνεστε. Η κουλτούρα μας δεν μας δίνει πολλές άλλες επιλογές όσον αφορά τη διαμόρφωση του ορισμού της αληθινής αγάπης. Αν δεν είναι απλώς ένα συναίσθημα, τότε τι άλλο είναι;

Τις περισσότερες φορές, όταν βιώνετε την αληθινή αγάπη, αισθάνεστε θετικά για το άλλο σας μισό. Μπορεί να μην αισθάνεστε τρελά ερωτευμένοι μαζί του, αλλά θα σκέφτεστε καλά πράγματα για αυτό, θα θέλετε να είστε μαζί του και γενικά θα αισθάνεστε καλά που είστε μαζί του.

Η διαφορά μεταξύ της αληθινής αγάπης και του ορισμού της αγάπης μόνο ως συναίσθημα είναι ότι η αληθινή αγάπη συνεχίζεται ακόμη και όταν δεν έχετε θετικά συναισθήματα για τον σύντροφό σας. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να βιώσετε την αληθινή αγάπη ακόμη και όταν είστε έξαλλοι με τον σύντροφό σας ή όταν μόλις σας έχει πληγώσει βαθιά.

Αυτή η διαφορά χαρακτηρίζεται από την πράξη της αφοσίωσης, από τη γνώση ότι θα προκύψουν προβλήματα, αλλά ότι θα μείνετε γιατί τελικά η ζωή είναι καλύτερη με τον σύντροφό σας παρά χωρίς αυτόν. Και αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο αλλάζετε γνώμη από τη μια μέρα στην άλλη ή εξαιτίας μιας μικρής αναποδιάς.

Όταν είστε πραγματικά ερωτευμένοι με ένα άλλο άτομο, δεσμεύεστε να μείνετε μαζί του ακόμα και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα. Αποφασίζετε ότι το άτομο με το οποίο είστε μαζί είναι ένα άτομο με το οποίο θέλετε να συνεχίσετε να είστε μαζί και επιλέγετε να μείνετε.

Σημειώστε ότι συνήθως υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις σε αυτή την απόφαση. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να επιλέξετε να μείνετε με κάποιον που σας κακοποιεί. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να μην μείνουν με έναν σύντροφο που τους απατά. Όποιες και αν είναι οι επιφυλάξεις σας, μπορείτε να τις ενσωματώσετε στην αρχική σας απόφαση.

@seeking_synergy Recognize the difference between love and lust, so you’re not setting yourself up for failure or for heartbreak. 💔There is an emotional connection when you’re in love. There is purely a physical attraction when it’s lust. #datingadviceexpert #datingadviceforwomen #datingtipsforwomen #relationshipadviceforwomen #love #lust #loveorlust #loveorlust💔💔💔 #knowthedifferenceladies #knowthedifferencebetweenlust #dontsetyourselfupforfailure ♬ original sound – Relationship Coach 💕

Δεδομένου ότι η δέσμευση να αγαπήσετε κάποιον είναι μια μεγάλη απόφαση που θα επηρεάσει όλες τις πτυχές της ζωής σας, δεν είναι μια απόφαση που θέλετε να πάρετε γρήγορα. Δεν θέλετε να πάρετε την απόφαση να μείνετε κοντά του χωρίς να γνωρίζετε ότι το άλλο άτομο θα ανταποδώσει το συναίσθημα και είναι κάποιος που θέλετε να είστε μαζί του.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε και θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν θα δεσμευτείτε ή όχι με έναν σύντροφο με τον οποίο έχετε μια περιστασιακή σχέση.

Τα 3 μικρά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να καταλάβετε αν πρόκειται για αγάπη ή λαγνεία

  • Χτίστε εμπιστοσύνη
  • Γνωρίστε τον σύντροφό σας
  • Χτίστε μια δυνατή φιλία

1. Χτίστε εμπιστοσύνη

Χτίστε εμπιστοσύνη με τον σύντροφό σας. Δεν θέλετε να δεσμευτείτε με κάποιον που δεν αξίζει αυτή την απόφαση.

2. Γνωρίστε τον σύντροφό σας

Γνωρίστε τον σύντροφό σας και αφήστε τον να σας γνωρίσει. Θα είναι πιο εύκολο να δεσμευτείτε με κάποιον που γνωρίζει τις ιδιοτροπίες σας και σας αγαπάει ούτως ή άλλως.

3. Χτίστε μια δυνατή φιλία

Χτίστε μια δυνατή φιλία με τον σύντροφό σας. Αυτή η φιλία θα σας βοηθήσει να κρατήσετε την αφοσίωσή σας ακόμα και όταν δεν είστε σίγουροι ότι θέλετε.

Πηγή: FOXreport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ