3 εγγυημένες συνταγές για να κάνετε τα παιδιά σας να λατρέψουν τα λαχανικά

Η ενθάρρυνση των παιδιών να τρώνε τα λαχανικά τους μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση. Πολλά παιδιά αντιστέκονται στα λαχανικά, είτε επειδή δεν τους αρέσουν οι γεύσεις είτε επειδή δεν τους αρέσουν οι υφές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις κατά την ώρα του φαγητού και σε απογοήτευση για τους γονείς.

Η Annabel Karmel, μια έμπειρη διατροφολόγος και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής που ειδικεύεται στη διατροφή των παιδιών, έχει αναπτύξει μια σειρά από νόστιμες συνταγές που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπήσουν τα λαχανικά τους.

Ακολουθούν μερικές από τις συμβουλές της Annabel για να κάνετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν τα λαχανικά τους:

  • Ξεκινήστε νωρίς. Τα παιδιά που εκτίθενται σε μια ποικιλία λαχανικών από μικρή ηλικία είναι πιο πιθανό να τα αγαπήσουν όταν μεγαλώσουν.
  • Δοκιμάστε διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος. Τα παιδιά μπορεί να μην τους αρέσουν τα λαχανικά βραστά ή ψιλοκομμένα. Δοκιμάστε να τα μαγειρέψετε με διαφορετικούς τρόπους, όπως ψητά, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε στικς.
  • Κάντε τα λαχανικά διασκεδαστικά. Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να δοκιμάσουν νέα τροφές αν τα παρουσιάσετε με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Δοκιμάστε να τα κόψετε σε χαριτωμένα σχήματα ή να τα βάλετε σε ένα χαριτωμένο πιάτο.

Ακολουθούν 3 συνταγές της Annabel που θα κάνουν τα παιδιά σας να λατρέψουν τα λαχανικά

  • Μίνι μπιφτέκια κοτόπουλου με κρεμμύδι, καρότο και φασκόμηλο
  • Πίτσα ουράνιο τόξο
  • Σάλτσα μπολονέζ για μακαρόνια με κρυμμένα λαχανικά

Αυτές οι συνταγές είναι νόστιμες, θρεπτικές και εύκολες στην προετοιμασία. Είναι ο τέλειος τρόπος να κάνετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν τα λαχανικά τους.

Συνταγή για μίνι μπιφτέκια κοτόπουλου με κρεμμύδι, καρότο και φασκόμηλο

Αυτά τα μίνι μπιφτέκια κοτόπουλου με λαχανικά είναι νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα στην προετοιμασία. Είναι το τέλειο γρήγορο και υγιεινό γεύμα για όλη την οικογένεια.

Υλικά

  • 350 γρ. φιλέτα μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χοντροκομμένα
  • 1 μέτριο καρότο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​φασκόμηλο
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 75 γρ. φρυγανιά
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το κοτόπουλο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και το ψιλοκόβουμε.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Πλάθουμε σε 14 μικρά μπιφτέκια.
  4. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι.
  5. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Συνταγή για πίτσα ουράνιο τόξο

Αυτή η πίτσα ουράνιο τόξο είναι ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα για όλη την οικογένεια. Είναι γεμάτη με λαχανικά με πλούσια, βαθιά χρώματα, τα οποία είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών.

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο
  • 135 γρ. γιαούρτι
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • 50 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 135 γρ. μοτσαρέλα, κομμένες σε φέτες
  • 6 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας γλυκό καλαμπόκι
  • 100 γρ. μπρόκολο

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το γιαούρτι και το αλάτι μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
  3. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψί διαστάσεων 25 x 13 εκατοστά, στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και τον λιωμένο πελτέ ντομάτας σε ένα μπολ και με ένα κουτάλι τοποθετούμε τη σάλτσα πάνω από τη βάση της πίτσας.
  5. Από πάνω ρίχνουμε τις φέτες μοτσαρέλας.
  6. Βράζουμε το μπρόκολο για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε και το περνάμε κάτω από κρύο νερό.
  7. Τοποθετούμε στην πίτσα τις ντομάτες, το μπρόκολο, το κρεμμύδι και το καλαμπόκι σε σειρές.
  8. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ψηθεί η βάση και να λιώσει το τυρί.
  9. Κόβουμε την πίτσα σε τρίγωνα.

Συνταγή για σάλτσα μπολονέζ με κρυμμένα λαχανικά

Αυτή η συνταγή για Bolognese από την Annabel Karmel είναι νόστιμη και υγιεινή. Είναι γεμάτη λαχανικά που είναι κρυμμένα μέσα στη σάλτσα, ώστε τα παιδιά σας να μην τα καταλάβουν.

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ σέλινο, κομμένο σε κύβους
  • ¼ μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό καρότο, καθαρισμένο και τριμμένο
  • ½ μήλο, ξεφλουδισμένο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 450 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ ντομάτα
  • 250 ml ζωμός βοδινού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά, το μήλο και το σκόρδο για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Μεταφέρουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και στη συνέχεια χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Σκουπίζουμε το τηγάνι με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, προσθέτουμε τον κιμά και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σπάζοντας τον κιμά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει (μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε σε δύο δόσεις). Εάν στο παιδί σας αρέσει μια πιο λεπτή υφή, μπορείτε να πολτοποιήσετε τον κιμά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και λαχανικών στον κιμά και ανακατεύουμε με τον πουρέ ντομάτας, την κέτσαπ, το ζωμό και τη ρίγανη.
  5. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας.

Αυτές οι συνταγές είναι ένας διασκεδαστικός και νόστιμος τρόπος για να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να φάνε λαχανικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ