10 συμπεριφορές του συντρόφου προς την οικογένειά σας που μαρτυρούν την αγάπη του

Οι οικογενειακές σχέσεις είναι περίπλοκες. Μπορεί να είναι η πηγή της δύναμης και το στήριγμά μας, αναγκαίες για μία γεμάτη και χαρούμενη ζωή. Την ίδια στιγμή, οι δικοί μας άνθρωποι, μπορεί να γίνουν  πραγματικός εφιάλτης.

10 σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ο σύντροφός σας δεν έχει ξεπεράσει την πρώην του

Κάθε οικογένεια έχεις τις δικές της δυναμικές και φιλοσοφία ζωής. Όταν συνάπτουμε μία σοβαρή σχέση, ο σύντροφός μας γίνεται, κατά κάποιον τρόπο, μέλος της οικογένειάς μας.

Ο τρόπος που ο σύντροφός μας επικοινωνεί με την οικογένειά μας, και το πως η οικογένειά μας αποδέχεται τον σύντροφό μας, επηρεάζει ουσιαστικά όχι μόνο της ποιότητα της ζωής μας, αλλά και της σχέσης μας. Ένας στοργικός σύντροφος που σας σέβεται, θα κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι του για να τα πάει καλά με την οικογένειά σας, και να δημιουργήσει στενές σχέσεις μαζί της.

5 σημάδια ότι ο σύντροφός σας έχει χάσει την έλξη του για εσάς, σύμφωνα με την ψυχολογία

Ο σεβασμός και το ενδιαφέρον του για την οικογένειά σας οφείλεται στην αγάπη που αισθάνονται για εσάς. Έχει παρατηρηθεί ότι ένας σύντροφος που αγαπά και σέβεται το άλλο μέλος της σχέσης, θα έχει 10 χαρακτηριστικές συμπεριφορές.

10 συμπεριφορές του συντρόφου προς την οικογένειά σας που μαρτυρούν την αγάπη του

  • Ακούν
  • Συμμετέχουν στις οικογενειακές δραστηριότητες
  • Μοιράζονται τις ευθύνες
  • Υποστηρίζουν τους ατομικούς και τους οικογενειακούς σκοπούς
  • Εκφράζουν ενσυναίσθηση και συμπόνοια προς τα μέλη της οικογένειας
  • Σέβονται τα όρια
  • Κάνουν θυσίες
  • Διαχειρίζονται τις διαφωνίες με σεβασμό
  • Συγχωρούν
  • Προσφέρουν συναισθηματική υποστήριξη

Ακούν

Το ν’ ακούς κάποιον είναι πιο περίπλοκο απ’ ό,τι λέει η λέξη. Το ν’ ακούς κάποιον με προσοχή κάνοντάς τον να νιώθει σημαντικός, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια σεβασμού. Αν ο σύντροφός σας, σας αγαπά και σας εκτιμά, θα κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι του για να δείξει τον σεβασμό στην οικογένειά σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνει ό,τι του ζητήσουν.

10 διακριτικά σημάδια που δείχνουν ότι εσείς και ο σύντροφός σας δεν είστε πραγματικά ευτυχισμένοι

Σημαίνει όμως, ότι ο σύντροφός σας θ’ ακούει με ενδιαφέρον όσα θέλουν να μοιραστούν μαζί του τα μέλη της οικογένειάς σας. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Dianne Grande «η ενεργητική ακρόαση απαιτεί την πλήρη προσοχή του ακροατή σε όσα λέγονται με σκοπό να κατανοήσει ουσιαστικά τον ομιλητή». Είναι η δυνατότητα ν’ ακούς:

  • Χωρίς να κρίνεις
  • Χωρίς να διακόπτεις
  • Να δείχνεις με τα μάτια και το σώμα σου ότι ενδιαφέρεσαι για όσα σου λέει ο ομιλητής
  • Να επαναλαμβάνεις για να διαβεβαιώσεις ότι έχεις καταλάβει
  • Να δίνεις ανατροφοδότηση απ’ όσα άκουσες

Η ικανότητα της ενεργητικής ακρόασης, καμία φορά μοιάζει εύκολη στα λόγια, δύσκολη στην πράξη. Άλλωστε, όλες οι οικογένειες έχουν έναν θείο που βγάζει ιστορίες απ’ το μυαλό του. Σε κάθε περίπτωση, η διάθεση που δείχνει ο σύντροφός σας ν’ ακούει και να μαθαίνει όσα θέλουν να του πουν οι άνθρωποι της οικογένειάς σας, δείχνει σεβασμό και αγάπη στο πρόσωπό σας.

Συμμετέχουν στις οικογενειακές δραστηριότητες

Οι οικογένειες έχουν τους δικούς τους τρόπους επικοινωνίας. Κάθε οικογένεια έχει τους δικούς της καθιερωμένους τρόπους επαφής. Άλλοι γιορτάζουν μαζί Χριστούγεννα ή Πάσχα, άλλοι περνούν μερικές μέρες μαζί το καλοκαίρι, μαζεύονται σε γάμους ή βαφτίσια. Αν βλέπετε ότι ο σύντροφός σας θέλει να είναι πάντα παρών στις σημαντικές οικογενειακές συναντήσεις, σας δείχνει ότι με χαρά θα γινόταν μέλος της οικογένειας και ότι καταλαβαίνει τη σημασία της.

Μοιράζονται τις ευθύνες

Σε μία μακροχρόνια και ουσιαστική σχέση, κανένας σύντροφος δεν είναι αναγκασμένος να κουβαλήσει τις ευθύνες της οικογένειάς του, μόνος του.  Το άλλο μέλος της σχέσης, θα συντρέξει και θα βοηθήσει πρακτικά, τόσο από συμπόνοια προς το άτομο της οικογένειάς σας, αλλά κυρίως από την αγάπη του για εσάς.

Οικογένεια σημαίνει ευθύνη, είτε αυτή η ευθύνη είναι η φροντίδα των γονιών που μεγαλώνουν, είτε η φροντίδα των μικρών παιδιών. Αν ο σύντροφός σας είναι έτοιμος και πρόθυμος ν’ αναλάβει τις οικογενειακές σας ευθύνες, να είστε βέβαιοι για την αγάπη και τον σεβασμό του.

Υποστηρίζουν τους ατομικούς και τους οικογενειακούς σκοπούς

Αναμφίβολα, ένας καλός σύντροφος υποστηρίζει τους προσωπικούς σας στόχους. Αν ο σύντροφός σας, σας αγαπά θα υποστηρίζει και τους στόχους της οικογένειάς σας. Παρατηρήστε αν δείχνουν ενθουσιασμό και υποστήριξη για τα νέα επαγγελματικά σχέδια κάποιου αγαπημένου σας. Ένας στοργικός σύντροφος, ο οποίος σας σέβεται, θα δείχνει τη στήριξή του και στα μέλη της οικογένειάς σας, βοηθώντας τους έμπρακτα, όταν αυτό είναι δυνατόν.

Εκφράζουν ενσυναίσθηση και συμπόνοια προς τα μέλη της οικογένειας

Αργά ή γρήγορα, όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες. Η ενσυναίσθηση και η συμπόνοια δείχνουν κατανόηση του πόνου και θέληση για προσφορά βοήθειας. Όταν κάποιο άτομο της οικογένειάς σας υποφέρει, παρατηρήστε τη συμπεριφορά του συντρόφου σας. Προσπαθεί να βοηθήσει; Αν είναι πρόθυμος να συμβάλλει, έχετε μία ισχυρή ένδειξη για τον σεβασμό που αισθάνεται προς την οικογένεια και την αγάπη του για εσάς

Σέβονται τα όρια

Ο αμοιβαίος  σεβασμός των προσωπικών ορίων είναι το κλειδί για μία υγιή σχέση. Ο κανόνας αυτός ισχύει τόσο στις συντροφικές, όσο τις φιλικές, τις εργασιακές και τις οικογενειακές σχέσεις. Ο σύμβουλος Gary Gilles, εξηγεί ότι «ένα ισορροπημένο σύστημα ορίων στην οικογένεια, αποτελείται από δέσμευση και αυτονομία για όλα τα μέλη της.  Η οριοθέτηση δεν είναι πάντα εύκολη, ειδικά όταν δεν έχει γίνει με υγιή τρόπο».

Η οριοθέτηση με τα μέλη της οικογένειας μπορεί να σας πήρε χρόνια, ενώ μερικά μέλη της οικογένειας παραβιάζουν τα όρια με μεγάλη ευκολία. Σε κάθε περίπτωση, αν ο σύντροφός σας, σας αγαπά, θα σέβεται τα όρια της οικογένειάς σας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνεται αδιάκριτος, δεν θα δίνει τη συμβουλή του χωρίς να τον ρωτήσουν, και θα σέβεται την ιδιωτικότητα της οικογένειά σας. Ασφαλώς, το αντίστοιχο πρέπει να ισχύει και για την οικογένεια προς τον σύντροφό σας.

Κάνουν θυσίες

Η αγάπη απαιτεί θυσίες και, μόνο ένας σύντροφος που νιώθει αληθινή αγάπη, είναι πρόθυμος να τις κάνει για την οικογένειά σας. Η θυσία του μπορεί να είναι η παρουσία του σε οικογενειακές γιορτές, διακοπές και οτιδήποτε ξεχωριστό οργανώνει η οικογένεια.

Ενδέχεται, η θυσία του να είναι ότι βοηθά οικονομικά  ή πρακτικά ένα μέλος της οικογένειάς σας. Κάνοντας μία θυσία, ο άνθρωπός σας δεν γίνεται χαλί να τον πατήσουν. Άλλωστε, γι’ αυτό είναι αναγκαία τα όρια. Ένας σύντροφος που είναι πρόθυμος να θυσιάσει κάτι για χάρη της οικογένειάς σας, σας αγαπά ειλικρινά.

Διαχειρίζονται τις διαφωνίες με σεβασμό

Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη ακόμη και στις καλύτερες σχέσεις. Η σύγκρουση είναι δεδομένο ότι θα προκύψει, αλλά εκείνο που πραγματικά έχει σημασία, είναι η διαχείριση της διαφωνίας. Αν έχετε έναν σύντροφο που σας αγαπά, θα προσπαθήσει να τα πάει καλά με την οικογένειά σας, ακόμη και αν ξέρει ότι διαφωνούν σε πολλά σημεία.

Ένας καλός σύντροφος δεν θα εκτοξεύσει φτηνές προσβολές. Δεν θ’  αποφύγει την κουβέντα. Ακόμα και στη διάρκεια ενός καυγά, θα προσπαθήσει να βρει λύσεις αντί να κοιτάξει να «κερδίσει» στην αντιμαχία. Η συμπεριφορά αυτή, αποδεικνύει την αφοσίωσή του στην μακροχρόνια, αρμονική σχέση που θέλει να δημιουργήσει με την οικογένειά σας, δείχνοντας στους γονείς σας ότι ήρθε για να μείνει, επειδή σας αγαπάει στ’ αλήθεια.

Συγχωρούν

Κανείς δεν είναι τέλειος. Πόσες φορές, η συμπεριφορά ανθρώπων της οικογένειάς μας δεν μας έχει φτάσει στα όρια μας. Η συγχώρεση είναι πολύ σημαντική, ακριβώς γιατί εξασφαλίζει τη συνοχή της σχέσης, παρά τα λάθη που γίνονται. Άλλωστε, η υπομονή και η θέληση να συγχωρήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, είναι ένα από τα ισχυρότερα σημάδια αγάπης.

Προσφέρουν συναισθηματική υποστήριξη

Η συναισθηματική υποστήριξη είναι μία από τις βασικότερες προδιαγραφές μίας συντροφικής σχέσης.  Όσον αφορά την οικογένεια, η συναισθηματική στήριξη εκφράζεται με διάφορους τρόπους. Η προσφορά συναισθηματικής υποστήριξης σε άτομα της οικογένειας του/της συντρόφου, μαρτυρά ότι ο άνθρωπος αυτός σας αγαπάει και σας σέβεται ειλικρινά και εκτιμά τη σχέση σας.

Η παρουσία του συντρόφου στις δυσκολίες που περνά η οικογένειά σας μαρτυρά τη δέσμευση και την αφοσίωσή του σ’ εσάς και την ευτυχία σας. Η προσφορά συναισθηματικής υποστήριξης, σε όλες τις μορφές της, είναι μία από τις πιο ισχυρές παραδοχές της αγάπης που ο άνθρωπος αυτός νιώθει για εσάς.

Η σημασία των καλών σχέσεων με την οικογένεια

Η οικογένεια είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής όλων μας. Αν θέλετε να έχετε μία όμορφη και ικανοποιητική μακροχρόνια σχέση, είναι πολύ σημαντικό, ο άνθρωπος αυτός να έχει καλές σχέσεις και με την οικογένειά σας.

Αν έχετε παρατηρήσει ότι ο σύντροφός σας προσπαθεί να δημιουργήσει μία καλή σχέση με την οικογένειά σας, αυτό είναι ένα αξιόπιστο σημάδι ειλικρινούς αγάπης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ