10 σημάδια ότι κάποιος ενδιαφέρεται για εσάς περισσότερο από όσο δείχνει

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν κάποιος στη ζωή σας ενδιαφέρεται πραγματικά για εσάς; Πιθανότατα περισσότερες φορές απ΄όσες θα θέλατε να παραδεχτείτε. Όλοι το καταλαβαίνουμε, τα συναισθήματα είναι περίπλοκα και μερικές φορές κρύβονται πίσω από διακριτικές χειρονομίες.

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ή μικρές κινήσεις που μπορούν να αποκαλύψουν πολλά. Ακολουθούν ορισμένα αναμφισβήτητα σημάδια ότι κάποιος ενδιαφέρεται για εσάς περισσότερο απ’ όσο δείχνει.

  1. Θυμάται λεπτομέρειες
  2. Αφιερώνει χρόνο για εσάς, ακόμη και όταν είναι απασχολημένοι
  3. Η σημασία της συναισθηματικής υποστήριξης
  4. Συνεχώς σας ρωτά πώς πάει η μέρα σας
  5. Πάντα είναι εκεί για εσάς όταν χρειάζεστε βοήθεια
  6. Σας πειράζει με χιούμορ; Ίσως είναι καλό αυτό
  7. Σας περιλαμβάνει στα μελλοντικά του σχέδια
  8. Νιώθει άνετα μαζί σας
  9. Επενδύει σε μια ποιοτική σχέση
  10. Κάνει θυσίες για εσάς

1. Θυμάται λεπτομέρειες
Όταν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για εσάς θυμάται ασήμαντες πληροφορίες που μπορεί να αναφέρατε αβίαστα σε μια συνομιλία, όπως οι προτιμήσεις σας στο φαγητό. Όταν το πρόσωπο που ενδιαφέρεται ακούει προσεκτικά αυτά που λέτε, δεν είναι μόνο για να απαντήσει, αλλά και για να καταλάβει με αθόρυβο τρόπο τι είναι αυτό που σας ευχαριστεί.

2. Αφιερώνει χρόνο για εσάς, ακόμη και όταν είναι απασχολημένοι
Στην γεμάτη με υποχρεώσεις καθημερινότητα, το πρόσωπο που ενδιαφέρεται πραγματικά για εσάς, θα βρει τρόπο μέσα στο φορτωμένο πρόγραμμά του να αφιερώσει χρόνο σε εσάς. Στην περίπτωση αυτή δεν θα πει «έχω πολύ δουλειά σήμερα» ή είμαι «πολύ κουρασμένος σήμερα». Αντιθέτως, θα κάνει τα πάντα για να περάσει λίγο χρόνο μαζί σας.

3. Η σημασία της συναισθηματικής υποστήριξης
Επικοινωνείτε όταν ένας από τους δύο είναι πεσμένος ψυχολογικά ή για να μοιραστείτε ένα καλό νέο, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο? Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συναισθηματική υποστήριξη διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις ουσιαστικές σχέσεις. Αυτού του είδους η εμπιστοσύνη είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι, όχι μόνο εκτιμούν τη φιλία σας, αλλά νοιάζονται βαθιά για εσάς, ακόμα κι αν δεν το λένε με λόγια.

4. Συνεχώς σας ρωτά πώς πάει η μέρα σας
Είπατε ότι είχατε μια μεγάλη παρουσίαση ή ένα σημαντικό ραντεβού με τον γιατρό και την επόμενη στιγμή λάβατε ένα μήνυμα που σας ρωτούν “πως πήγε”; Αυτό δεν είναι μόνο ευγενική σκέψη, αλλά ένα σημάδι ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για εσάς. Οι άνθρωποι που νοιάζονται για εσάς θέλουν να ξέρουν ότι είστε καλά, χαίρονται με τις επιτυχίες σας και είναι έτοιμοι να συμπαρασταθούν στις δύσκολες στιγμές σας. Εάν αυτό συμβαίνει τακτικά, μην το παραβλέψετε. Είναι ένα ισχυρό σημάδι που λέει, «Γεια σου, σε νοιάζομαι» ακόμα κι αν αυτές οι λέξεις δεν ειπωθούν ποτέ στην πραγματικότητα.

5. Πάντα είναι εκεί για εσάς όταν χρειάζεστε βοήθεια
Έχετε βρεθεί ποτέ σε αδιέξοδο και αναρωτηθήκατε ποιος θα σας βοηθήσει; Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά για εσάς, εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένετε και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Συμβαίνει επειδή οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια. Τα άτομα που είναι δίπλα σας όποτε το χρειαστείτε, θα είναι πάντα εκεί για εσάς και το αποδεικνύουν με τις πράξεις τους.

6. Σας πειράζει με χιούμορ; Ίσως είναι καλό αυτό
Όταν σας περιπαίζουν, πριν αντιδράσετε, σκεφτείτε ότι μπορεί τα αστεία ή τα τυχόν ειρωνικά σχόλια να σημαίνουν ότι ο άλλος σας συμπαθεί. Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, όμως μην το παρεξηγείτε γιατί υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο καλοπροαίρετο πείραγμα και στην πραγματική κακία. Συνήθως, το διακριτικό πείραγμα είναι ένδειξη ότι κάποιος έχει αποκτήσει οικειότητα μαζί σας.

7. Σας περιλαμβάνει στα μελλοντικά του σχέδια
Σας έχει τύχει να μιλάτε με κάποιον για μελλοντικά σχέδια και στη συνέχεια να σας συμπεριλάβουν σε αυτά; Ανάμεσα στα σχέδια αυτά μπορεί να είναι μια καλοκαιρινή εκδήλωση, μια εκδρομή ή μια ταινία που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο σινεμά. Ότι και να γίνει θα συμμετέχετε και εσείς. Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί:

  • Δείχνει μακροπρόθεσμη σκέψη: σας βλέπουν στο μέλλον τους και όχι μόνο την παρούσα στιγμή
  • Αποτελεί μια μορφή δέσμευσης: ακόμη και για κάτι μικρό, ο προγραμματισμός για το μέλλον συνεπάγεται και την προθυμία να συνεχιστεί η σχέση
  • Δείχνει ότι αποτελείτε προτεραιότητα για κάποιον: ανάμεσα στους ανθρώπους που συναναστρέφονται, θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί σας

Αυτά είναι ενδείξεις ότι δεν είστε απλώς μια σκέψη για κάποιον αλλά σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του άλλου.

8. Νιώθει άνετα μαζί σας
Ας είμαστε ειλικρινείς: Το να ανοίγεται κάποιος και να εξομολογείται τα ελαττώματα και τις ανασφάλειες του, δεν είναι κάτι που οι άνθρωποι κάνουν αψήφιστα. Είναι πιο εύκολο να συμπεριφέρεσαι σαν όλα να είναι καλά. Αλλά, όταν κάποιος δεν παριστάνει τον ευτυχισμένο και παραδέχεται τα ελαττώματα του, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι είναι ειλικρινής απέναντί σας και ενδιαφέρεται, ακόμη κι αν δεν το λέει ξεκάθαρα.

9. Επενδύει σε μια ποιοτική σχέση
Γνωρίζατε ότι, σύμφωνα με τον Dr. Gary Chapman, η ποιοτική σχέση είναι μία από τις πέντε βασικές γλώσσες της αγάπης; Γι’ αυτό όταν κάποιος θέλει να περάσει ποιοτικό χρόνο μαζί σας, είναι ισχυρή ένδειξη ότι ενδιαφέρεται για εσάς. Ο ποιοτικός χρόνος δεν είναι εκείνος που θα περάσετε σε κάποιο ραντεβού ή σε μια χαλαρή συζήτηση, αλλά ο χρόνος που θα αλληλεπιδράσετε ουσιαστικά μεταξύ σας. Στον σύγχρονο κόσμο της τεχνολογίας, αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς όταν κάποιος είναι διατεθειμένος να περάσει ποιοτικό χρόνο μαζί σας σημαίνει ότι επενδύει στην μεταξύ σας σχέση.

10. Κάνει θυσίες για εσάς
Όταν κάποιος αφιερώνει χρόνο για εσάς θυσιάζοντας αγαπημένες του συνήθειες, σημαίνει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για εσάς. Μπορεί να παραμερίσει το αγαπημένο του πρόγραμμα στην τηλεόραση για να σας βοηθήσει. Ή να αλλάξει τα σχέδιά του για να σας συμπαρασταθεί σε μια δύσκολη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτές είναι θυσίες. Οι θυσίες αυτές υποδηλώνουν πραγματικό ενδιαφέρον και αφοσίωση σε μια σχέση.

Αν έχετε αναγνωρίσει ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω σημάδια σε κάποιον, το πιθανότερο είναι ότι νοιάζεται για εσάς πολύ περισσότερο απ’ όσο δείχνει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ