WhatsApp: Νέα λειτουργία για να κρύψετε τις ιδιωτικές σας συνομιλίες – Πώς να χρησιμοποιήσετε το «secret code»

Η λειτουργία «Κλείδωμα συνομιλίας» του WhatsApp είναι ένας τρόπος για να διαχωρίσετε τις προσωπικές σας συζητήσεις από εκείνες που δεν σας ενοχλεί να είναι “ανοιχτές”. Αν κάποιος άνοιγε τον λογαριασμό σας στο WhatsApp, τότε σίγουρα θα θέλατε να μην μπορεί να δει ορισμένα chat.

Tο «Κλείδωμα συνομιλίας» όμως δεν είναι τέλειο. Όταν αποφασίζετε να κλειδώσετε μια συνομιλία, το WhatsApp την τοποθετεί σε έναν φάκελο με το όνομα «Κλειδωμένες συνομιλίες». Αυτό είναι λίγο προφανές, και πιθανότατα θα ήταν το πρώτο μέρος που θα σκεφτόταν ένας αδιάκριτος να ελέγξει για ευαίσθητες, ενοχλητικές ή ιδιωτικές συνομιλίες, αν αποκτούσε πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Μην ανησυχείτε. Μπορείτε πλέον να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, καθώς το WhatsApp κυκλοφορεί μια νέα λειτουργία που ονομάζεται «μυστικός κωδικός» (secret code), για να κρατήσετε τις κλειδωμένες συνομιλίες σας μακριά από τα αδιάκριτα μάτια.

WhatsApp Secret Code

Πώς να χρησιμοποιήσετε το «secret code»

Με την νέα λειτουργία, μπορείτε να ορίσετε έναν μυστικό κωδικό στον φάκελο κλειδωμένων συνομιλιών σας. Όταν το κάνετε, οι κλειδωμένες συνομιλίες θα εξαφανιστούν από την κύρια οθόνη σας. Ο μόνος τρόπος για να βρείτε αυτές τις συνομιλίες θα είναι να αναζητήσετε τον συγκεκριμένο μυστικό κωδικό.

To «secret code» είναι διαθέσιμο σε ορισμένους χρήστες από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, αλλά θα κυκλοφορήσει πλήρως μέσα τις επόμενες εβδομάδες.

Για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία του μυστικού κωδικού, πρέπει να μεταβείτε στη λίστα των κλειδωμένων συνομιλιών και να πατήσετε στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία. Εκεί πατήστε στις ρυθμίσεις κλειδώματος συνομιλίας και ενεργοποιήστε την επιλογή «Απόκρυψη κλειδωμένων συνομιλιών». Στην συνέχεια, πρέπει να ορίστε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης και είστε έτοιμοι.

Μόλις ενεργοποιήσετε την νέα λειτουργία, οι κλειδωμένες συνομιλίες θα εξαφανιστούν. Ο μόνος τρόπος για να εμφανιστούν ξανά είναι να πληκτρολογήσετε τον κωδικό που ορίσατε στην γραμμή αναζήτησης των συνομιλιών.

WhatsApp

πηγή: FOXreport.gr

Τα 3 πιο βρώμικα μέρη του σώματος που ξεχνάμε όταν κάνουμε μπάνιο – Τι είναι η «υπόθεση της γιαγιάς»

Godzilla Minus One: Ο Bασιλιάς των Tεράτων επέστρεψε καλύτερος από ποτέ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ