Συναρπαστικό βίντεο δείχνει μια τεράστια έκρηξη στον Ήλιο να κόβει την ουρά ενός κομήτη

Τον Σεπτέμβριο, οι κάτοικοι της Γης έγιναν μάρτυρες ενός άκρως εντυπωσιακού θεάματος, καθώς ο πράσινος κομήτης Nishimura πέρασε δίπλα από τον Ήλιο μας. Μάλιστα υπήρχε μία περίοδος, όπου οι άνθρωποι μπορούσαν βγουν έξω και να δουν τον πράσινο κομήτη στον ουρανό.

Ένα νέο βίντεο της NASA δείχνει τι συμβαίνει όταν ένας κομήτης, όπως ο Nishimura, συναντά το ξέσπασμα μιας ηλιακής έκρηξης. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Το Παρατηρητήριο Ηλιακών Σχέσεων της NASA (STEREO-A) κατέγραψε το συγκεκριμένο βίντεο. Το διαστημόπλοιο κατέγραφε τον κομήτη Νισιμούρα καθώς περνούσε δίπλα στον Ήλιο, όταν σημειώθηκε μια τεράστια ηλιακή έκρηξη.

Ενώ οι περισσότεροι κομήτες όπως ο Νισιμούρα θα είχαν χαθεί από τη δύναμη της έκρηξης, ο συγκεκριμένος κομήτης «επέζησε». Το STEREO-A κατέγραψε την στιγμή ότι η ηλιακή έκρηξη έκοψε την ουρά του κομήτη στη μέση. Ο κομήτης δεν καταβροχθίστηκε από την ηλιακή έκρηξη, αλλά επηρεάστηκε από την ενέργεια που απέβαλε ο Ήλιος.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Βίντεο, όπως αυτό που κατέγραψε το STEREO-A, βοηθούν του επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα από τι αποτελούνται οι κομήτες όπως ο Νισιμούρα. Ο συγκεκριμένος κομήτης και άλλοι σαν αυτόν, πιστεύεται ότι προέρχονται από το μακρινό Νέφος του Oort, μια τεράστια περιοχή που περιβάλλει το ηλιακό μας σύστημα. Πιστεύεται ότι συνδυάζεται με παγωμένα αντικείμενα όπως κομήτες και βρίσκεται πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα.

Το νέο βίντεο της «σύγκρουσης» του κομήτη με την ηλιακή έκρηξη καταγράφηκε κατά την πλησιέστερη προσέγγιση του κομήτη στον Ήλιο μας στις 17 Σεπτεμβρίου. Ενώ ο κομήτης έχασε την ουρά του για σύντομο χρονικό διάστημα, συνέχισε το ταξίδι του έξω από τον πυρήνα του ηλιακού μας συστήματος και δεν θα κάνει άλλο ταξίδι προς τη Γη για πολλά εκατοντάδες χρόνια.

Το να βλέπεις την ουρά ενός κομήτη να εξαφανίζεται, κόβει την ανάσα και είναι μια επίδειξη δύναμης από τον αστέρα που βρίσκεται στο κέντρο του μικρού ηλιακού μας συστήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ