Πώς να μοιράζεστε κωδικούς πρόσβασης με άλλους σε iPhone και iPad

Η Apple παρουσίασε μια νέα δυνατότητα στο iOS 17 και το iPadOS 17 που επιτρέπει την ασφαλή κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης με φίλους και μέλη της οικογένειας.

Οι οικογενειακοί κωδικοί πρόσβασης σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια αξιόπιστη ομάδα επαφών για κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης και κλειδιών πρόσβασης σε διάφορες συσκευές. Με αυτήν τη νέα δυνατότητα, οι κοινόχρηστοι κωδικοί πρόσβασης για λογαριασμούς πολυμέσων, βοηθητικά προγράμματα, λογαριασμούς και άλλες υπηρεσίες μπορούν να διανεμηθούν μεταξύ πολλών ατόμων. Κάθε μέλος της ομάδας θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης, συνεισφοράς και τροποποίησης των κοινόχρηστων κωδικών πρόσβασης.

Σημείωση: Η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης είναι διαθέσιμη μόνο σε iOS 17 και iPadOS 17 και μπορεί να κοινοποιηθεί μόνο με χρήστες iPhone και με αυτήν την ενημέρωση.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε στον τρόπο κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης με μέλη της οικογένειας και φίλους σε iPhone και iPad.

Δείτε πώς να δημιουργήσετε την πρώτη σας ομάδα Family Passwords στο iOS 17‌ και το iPadOS 17.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας .
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Κωδικοί πρόσβασης .
  3. Κάτω από την κάρτα “Οικογενειακοί κωδικοί πρόσβασης”, πατήστε Έναρξη .
  4. Πατήστε Συνέχεια .
  5. Προσθέστε ένα όνομα ομάδας για την κοινόχρηστη ομάδα σας και, στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή Προσθήκη ατόμων για να επιλέξετε έμπιστα άτομα από τις επαφές σας.
  6. Όταν τελειώσετε, πατήστε Δημιουργία .
  7. Επιλέξτε τους κωδικούς πρόσβασης και τους κωδικούς πρόσβασης που θέλετε να μετακινήσετε στην ομάδα που δημιουργήθηκε πρόσφατα και, στη συνέχεια, πατήστε Μετακίνηση .

Αφού μετακινήσετε τους κωδικούς πρόσβασης στην ομάδα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτούς ανά πάσα στιγμή στη συσκευή σας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις -> Κωδικοί πρόσβασης -> Οικογενειακοί κωδικοί πρόσβασης . Εδώ μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τους κοινόχρηστους κωδικούς πρόσβασης, να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε άτομα από την ομάδα και να διαγράψετε την ομάδα εάν δεν είναι πλέον απαραίτητη.

Λάβετε υπόψη ότι οι επαφές που προσθέτετε στην ομάδα θα πρέπει να έχουν ενημερώσει τις συσκευές τους σε iOS 17‌ ή iPadOS 17 και μεταγενέστερη έκδοση για να έχουν πρόσβαση στις Κοινόχρηστες ομάδες κωδικών πρόσβασης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ