Πώς να φτιάξετε ντοματόσουπα για λαμπερό δέρμα τον χειμώνα – Η απλή και γρήγορη συνταγή

Αυτή η κρεμώδης ντοματόσουπα είναι εύκολη, ανακουφιστική και έχει πλούσιο γευστικό προφίλ. Παρακολουθήστε το εύκολο βίντεο και θα λαχταρήσετε ένα μπολ ντοματόσουπα σε συνδυασμό με ένα σάντουιτς με ψητό τυρί στη σχάρα. Οι σούπες είναι ιδανικές για τον χειμώνα και αυτό που μπορεί να μην ξέρατε είναι ότι κάνουν καλό στο δέρμα σας χάρη στο λυκοπένιο που περιέχει.

Μπορείτε να κάνετε αυτή τη σούπα ντομάτας κρεμώδη ή με πιο χοντρά κομμάτια, αν προτιμάτε.

Η προσθήκη παρμεζάνας και μόλις 1/2 φλιτζάνι κρέμα εκτοξεύει τη συνταγή. Είναι επίσης μια γρήγορη και εύκολη σούπα 30 λεπτών που διατηρείται καλά στο ψυγείο.

Υλικά για την ντοματόσουπα

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια σούπα με βάση την ντομάτα, είναι σημαντικό να αντισταθμίσετε την οξύτητα με μερικά βασικά συστατικά. Χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό κρέμας γάλακτος, παρμεζάνας, και λίγη ζάχαρη για να ισορροπήσουμε τη σούπα.

  • Βούτυρο – χρησιμοποιήστε ανάλατο βούτυρο για να σοτάρετε τα κρεμμύδια
  • Κίτρινο κρεμμύδι –  εξαφανίζεται στη σούπα προσθέτοντας μια ισορροπημένη γλύκα
  • Σκόρδο – θα χρειαστείτε 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο από περίπου 3 σκελίδες
  • Ντομάτες θρυμματισμένες – με τον χυμό τους, κατά προτίμηση ντομάτες San Marzano
  • Ζωμός κοτόπουλου – για την καλύτερη γεύση χρησιμοποιήστε σπιτικό ζωμό κοτόπουλου
  • Βασιλικός – ψιλοκόψτε και προσθέστε 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​βασιλικό, συν περισσότερο για να σερβίρετε. Τα φύλλα βασιλικού μαυρίζουν εύκολα, γι’ αυτό ψιλοκόψτε στοιβάζοντας ένα μάτσο φύλλα και, στη συνέχεια, τυλίξτε τα σε ένα κούτσουρο και κόψτε σε λεπτές λωρίδες.
  • Ζάχαρη – Είναι μόλις 1 κουταλιά της σούπας, αλλά απαραίτητη για την καταπολέμηση της οξύτητας της ντομάτας.
  • Μαύρο πιπέρι – ξεκινήστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού και προσθέστε περισσότερο στη γεύση
  • Κρέμα γάλακτος– προσθέτει κρεμώδη υφή στη σούπα και αντισταθμίζει την οξύτητα. (Μπορείτε να δοκιμάσετε και το γιαούρτι για λιγότερες θερμίδες)
  • Τυρί παρμεζάνα – προσθέτει αλμύρα στη σούπα και εξισορροπεί την οξύτητα. Η προσθήκη παρμεζάνας προσθέτει αρκετό αλάτι και συνήθως δεν προσθέτω περισσότερο.

Πώς να φτιάξετε την σούπα

  1. Σοτάρετε τα αρωματικά – ζεστάνετε μια κατσαρόλα. Λιώνουμε σε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν (10-12 λεπτά). Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε άλλο ένα λεπτό.
  2. Φτιάξτε τη βάση της σούπας ντομάτας – ανακατέψτε δύο κουτάκια θρυμματισμένες ντομάτες με το χυμό τους, το ζωμό κοτόπουλου, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, τη ζάχαρη και το μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε εν μέρει και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε εάν θέλετε – χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ στην κατσαρόλα
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα – ανακατέψτε την παχύρρευστη κρέμα και την τριμμένη παρμεζάνα. Ξαναβράζετε και αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται.
  5. Σερβίρουμε – ρίχνουμε σε ζεστά μπολ και γαρνίρουμε με περισσότερη παρμεζάνα και βασιλικό.

Πώς να σερβίρετε τη σούπα ντομάτας

  • Τυρί στη σχάρα – η σούπα ντομάτας και τα σάντουιτς με ψητό τυρί ταιριάζουν τέλεια (δοκιμάστε να βουτήξετε το σάντουιτς στη σούπα).
  • Παρμεζάνα – προσθέστε τριμμένη παρμεζάνα όσο η σούπα είναι ζεστή ώστε να λιώσει από πάνω.
  • Φρέσκος βασιλικός – πασπαλίζουμε την κορυφή με βασιλικό κομμένο σε λεπτές φέτες.
  • Κρουτόν – πασπαλίζουμε τραγανά κρουτόν πάνω από τη σούπα.
  • Τοστ – το απλό φρυγανισμένο ψωμί ή τα κροστίνι είναι υπέροχα για να βουτήξετε στη σούπα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ