DS Automobiles: λανσάρει την εφαρμογή ChatGPT

Η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία DS, ενσωματώνει το καινοτόμο σύστημα ChatGPT, ως μέρος της ενημέρωσης και της βοήθειας προς τον οδηγό.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί 20.000 πελάτες σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες σαν δοκιμαστές της εφαρμογής. Μέσα στους επόμενους έξι μήνες, θα ενημερώσει εξ αποστάσεως διάφορα μοντέλα DS, για να παρέχει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες της εκμάθησης και της τριβής με αυτήν την υπηρεσία.

Είναι καθαρά ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Το ChatGPT είναι ένα μοντέλο γλώσσας, που αναπτύχθηκε από την OpenAI. Πιο συγκεκριμένα, είναι ένα πρόγραμμα που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη και έχει σχεδιαστεί για να κατανοεί τις εντολές που βασίζονται σε αιτήματα απο τον οδηγό και να ανταποκρίνεται άμμεσα, μιμούμενο τη συνομιλία των ανθρώπων.

DS Automobiles: λανσάρει την εφαρμογή ChatGPT

Σε αντίθεση με τον ψηφιακό βοηθό Amazon Alexa ή Google Home, μπορεί να απαντήσει σε τυχαίες ερωτήσεις για διαφορετικά θέματα. Μπορεί να πραγματοποιήσει μια συνομιλία, να μεταφράσει από τη μια γλώσσα στην άλλη, να δημιουργήσει το περιεχόμενο, όπως και να συνοψίσει το πλαίσιο των email αλλά και των μηνυμάτων.

Η DS θέλει να χρησιμοποιήσει την ενσωμάτωση ChatGPT, για να διευρύνει τις δυνατότητες της σουίτας φωνητικού ελέγχου Iris, η οποία όπως λέει είναι σε ένα βαθμό περιοριστική. Επίσης μπορεί να συντονίσει το GPS στην ερώτησή του χρήστη και να ψάξει στη ζώνη γνώσεων του, μπορεί να παρέχει απαντήσεις σε διάφορα πράγματα ενώ οδηγείς σαν ένας ψηφιακός συνοδηγός.

Έτσι, αν αναρωτηθείτε «Ποια είναι αυτή η πλατεία μπροστά μου;» ρωτήστε το αυτοκίνητο και θα έχει το πιθανότερο την απάντηση. Παράλληλα κάνει κλήσεις, ρυθμίζει τον ραδιοφωνικό σταθμό, όπως και τον κλιματισμό. Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύετε με τη λειτουργία αυτοκινήτου, τόσο πιο ακριβής γίνεται.

Συνηθίζει τη φρασεολογία σας, την προφορά σας και πάντα βελτιώνει τις γνώσεις του, χρησιμοποιώντας την τράπεζα δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο cloud.

DS Automobiles: λανσάρει την εφαρμογή ChatGPT

Εν τω μεταξύ, στην τράπεζα δεδομένων του ChatGPT που βασίζεται σε αυτό, αποθηκεύονται δισεκατομμύρια αρχεία ήχου και το πρόγραμμα ακούει την προτροπή σας ως μοτίβο ομιλίας και αφού παίξει το ‘Snap’ με την ερώτηση, στέλνει μια κατάλληλη προ-μαθημένη απάντηση. Καθώς κάθε άτομο εισάγει κάτι σε αυτό, θα μάθει από τους άλλους χρήστες και θα αποθηκεύσει αυτή τη γνώση για να τη διαδώσει σε άλλους, με την ίδια εντολή.

Αρχικά θα είναι δωρεάν διαθέσιμο για τρία χρόνια, ως μέρος της σουίτας Connect Pack Plus, ενω μετά θα υπάρχει συνδρομή. Η DS ισχυρίζεται, ότι η επιτυχία της εφαρμογής θα μετρηθεί από την ανατροφοδότηση και τον όγκο της αλληλεπίδρασης.

Πηγή: thecars.gr

Opel Corsa: πιο μοντέρνο από ποτέ!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ