Διαρροή μαμούθ στο Twitter – Χάκερ έκλεψαν τα στοιχεία 200 εκατ. χρηστών

Διαρροή προσωπικών δεδομένων… μαμούθ από το Twitter, με ερευνητή να υποστηρίζει ότι χάκερ έκλεψαν τα e-mail πάνω από 200 εκατομμυρίων χρηστών του κοινωνικού δικτύου και τα δημοσιοποίησαν σε φόρουμ.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τον ερευνητή ασφαλείας Άλον Γκαλ, η διαρροή αυτή θα οδηγήσει σε επιθέσεις χάκερ, στοχευμένο phising και doxxing.

Μέχρι στιγμής το Twitter δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό για το οποίο ο Γκαλ μίλησε για πρώτη φορά στις 24 Δεκεμβρίου.

Το Reuters μετέδωσε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν τα δεδομένα που αναρτήθηκαν στο φόρουμ των χάκερ είναι αυθεντικά και αν όντως προήλθαν από τις βάσεις δεδομένων του Twitter. Ωστόσο, φωτογραφίες από το φόρουμ έχουν ήδη ξεκινήσει να διακινούνται online.

Δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για την ταυτότητα ή την εθνικότητα των χάκερ της επίθεσης, ούτε έχει γίνει γνωστός ο ακριβής χρόνος της επίθεσης, καθώς εικάζεται ότι μπορεί να έλαβε χώρα ακόμη και στις αρχές του 2021, πριν αναλάβει τα «ηνία» του κολοσσού ο Έλον Μασκ.

Υπάρχουν, επίσης, αναφορές ότι η διαρροή αφορά σε στοιχεία 400 εκατομμυρίων χρηστών ενώ ενδέχεται να έχουν κλαπεί και αριθμοί κινητών τηλεφώνων.

Η μεγάλη αυτή διαρροή στο Twitter ενδέχεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον ρυθμιστικών Αρχών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού -την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, όπου το Twitter έχει την ευρωπαϊκή του έδρα, και την Αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου.

Και οι δύο υπηρεσίες παρακολουθούν στενά το κοινωνικό δίκτυο του Μασκ για να διασφαλίσουν ότι εναρμονίζεται με τους ευρωπαϊκούς κανόνες προστασίας δεδομένων αλλά και τους αμερικανικούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ