Βασίλης Τόπαλος: Άρση απορρήτου θα ζητήσουν οι Αρχές – Οι μαρτυρίες και τα αναπάντητα ερωτήματα

Δεκάδες μάρτυρες καταθέτουν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής για την ακριβή αιτία θανάτου του 16χρονου πυγμάχου και πρωταθλητή Ευρώπης, Βασίλη Τόπαλου.

Βασίλης Τόπαλος: Σε μια εβδομάδα το πόρισμα του ιατροδικαστή για το θανατηφόρο τραύμα – Τι θα δείξουν οι συμπληρωματικές εξετάσεις

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης που πραγματοποίησε τη νεκροψία – νεκροτομή κατέληξε στο ότι ο θάνατος του Βασίλη Τόπαλου οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκάλεσε εγκεφαλική νέκρωση.  Ωστόσο, αυτό το οποίο μένει να διευκρινιστεί είναι το πώς προήλθε το τραύμα στο κεφάλι. Αυτό θα το δείξουν οι συμπληρωματικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τα αποτελέσματα θα βγουν σε περίπου μια εβδομάδα και τότε ο ιατροδικαστής θα είναι σε θέση να απαντήσει στο καίριο ερώτημα, εάν δηλαδή το υποσκληρίδιο αιμάτωμα που εντοπίστηκε στον άτυχο αθλητή προκλήθηκε από την πτώση του στο πάτωμα του γυμναστηρίου κατά τη διάρκεια λιποθυμικού επεισοδίου ή από κάποιο χτύπημα.

Πάντως, όπως λένε ειδικοί στο enikos.gr, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα χαρακτηρίζεται στην ιατροδικαστική επιστήμη ως υψηλής κινητικής ενέργειας τραύμα. Αυτό σημαίνει ότι έχει ασκηθεί πολύ μεγάλη δύναμη στο κεφάλι του 16χρονου, γι’ αυτό και θεωρείται πολύ πιθανό το τραύμα να προήλθε από μπουνιά. Επίσης, πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι η αξονική που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο “έδειξε” κι άλλα ευρήματα, τα οποία είναι υπό αξιολόγηση από τον ιατροδικαστή εν αναμονή των ιστολογικών και των άλλων συμπληρωματικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Βασίλης Τόπαλος: Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον 16χρονο πυγμάχο – Με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια οι συναθλητές του

Βασίλης Τόπαλος: Η αποκαλυπτική μαρτυρία και η επίπονη προπόνηση

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται αποκαλυπτική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα που είδε τα όσα συνέβησαν πριν ο άτυχος 16χρονος πρωταθλητής πυγμαχίας Βασίλης Τόπαλος, νιώσει αδιαθεσία και καταρρεύσει. Τρία είναι τα βασικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση και τα οποία ερευνούν οι  αστυνομικοί.

Ο άτυχος Βασίλης είχε κάνει σπάρινγκ πριν καταρρεύσει; 

Αυτόπτης μάρτυρας o oποίος κατέθεσε στην Ασφάλεια, μιλώντας στο Star, υποστήριξε: «Δεν κάναμε σπάρινγκ, κάναμε στοχάκια. Προπόνηση. Τελείωσε η προπόνηση και πήγε στην τουαλέτα, μάλλον για να κάνει εμετό, δεν φαινόταν καλά, γύρισε να ρίξει νερό στο πρόσωπό του και χτύπησε στον νεροχύτη. Ήταν σοκαριστικό». 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 16χρονος πυγμάχος, λίγη ώρα πριν λιποθυμήσει είχε κάνει επίπονη προπόνηση με τρεις αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας. Οι αστυνομικοί έχουν πάρει μέχρι στιγμής περισσότερες από 20 καταθέσεις στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν τις συνθήκες θανάτου του πρωταθλητή Ευρώπης.

Το βράδυ της Τετάρτης τις πύλες της ΓΑΔΑ πέρασε ο ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στον Ταύρο, προκειμένου να δώσει στις Αρχές τη λίστα με όλα τα πρόσωπα που ήταν στον χώρο την ώρα του περιστατικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη λίστα που έδωσε, προέκυψε ότι δεν υπήρχε γιατρός στο γυμναστήριο.

Εκτός από τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, έχουν καταθέσει αθλητές με τους οποίους  είχε κάνει προπόνηση ο Βασίλης Τόπαλος, καθώς και άλλα άτομα που ήταν εκεί τη μοιραία ημέρα.  Όλοι έκαναν λόγο για μια εντατική, έντονη, απαιτητική προπόνηση. Σημειώνεται πάντως ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε δώσει εντολή να μην κάνουν τέτοιου είδους προπόνηση τα παιδιά.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο ομοσπονδιακός προπονητής του 16χρονου, Αρτούρ Μικαελιάν, είχε δώσει οδηγίες στους αθλητές της Εθνικής Ομάδας για χαλάρωση ενός μήνα. «Τους μάζεψα όλους και τους είπα, από εδώ και πέρα έως την Πρωτοχρονιά δεν πρέπει να κάνετε ούτε πρωταθλητισμό, αθλητισμό, γυμναστική, τίποτα άλλο, χωρίς ένταση, χωρίς τίποτα».

«Το σπάρινγκ είναι ένας αγώνας που και οι δύο αθλητές δίνουν το 100% της δύναμής τους πάνω στο ρινγκ», εξήγησε ο Παναγιώτης Ντουμάζιος, προπονητής πυγμαχίας.

Επιπλέον, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Μάκης Κολέθρας ανέφερε: «Όταν γίνεται ο εκπαιδευτικός αγώνας, το σπάρινγκ, πραγματικά πρέπει να υπάρχει γιατρός και διαιτητής. Δεν υπάρχει αποτέλεσμα στους εκπαιδευτικούς αγώνες. Πραγματικά πρέπει να υπάρχει γιατρός».

Το δεύτερο ερώτημα είναι αν το παιδί έπαιρνε κάποια ουσία ή φάρμακο και γι’ αυτό οι Αρχές αναμένουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκεται συνολικά ο ιατρικός φάκελος του άτυχου 16χρονου, καθώς φέρεται να είχε πριν από μερικούς μήνες λιποθυμικό επεισόδιο.

Το τρίτο ερώτημα είναι αν ο Βασίλης Τόπαλος εκείνη την ημέρα φορούσε κάσκα. Είχε λάβει μέτρα προστασίας στο γυμναστήριο;

Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στον Ταύρο τονίζει: «πάντα φοράμε κάσκες, πάντα φοράμε γάντια. Σφύριξα το τάϊμ, συνέχισε να γίνεται η προπόνηση κι εκεί άκουσα τις φωνές ενός αθλητή από το γυμναστήριο ο οποίος μας φώναξε και βγήκα κατευθείαν έξω από την πόρτα του γυμναστηρίου. Είδα τον πατέρα του, τον κ. Δημήτρη να τον κρατάει στα χέρια του. Τον έπιασα, του έριξα λίγο νερό γιατί δεν είχα καταλάβει τι συνέβη».

Οι αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν την έρευνα, συλλέγουν στοιχεία και προς το παρόν δεν αποκλείουν τίποτα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής του 16χρονου σε παράνομους αγώνες, όμως από τη μέχρι στιγμής έρευνα, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η ΕΛ.ΑΣ. σκοπεύει να ζητήσει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για όσους ήταν στο γυμναστήριο εκείνη την ημέρα και παράλληλα αναζητά υλικό από κάμερες ασφαλείας του κτιρίου και της γύρω περιοχής για να εξακριβώσει ποια άτομα ήταν στην πραγματικότητα στον χώρο…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ