ChaosGPT: Το bot τεχνητής νοημοσύνης που σχεδίασε το τέλος της ανθρωπότητας – Το Tsar Bomba και τα δυσοίωνα tweets

Ορισμένα ερωτήματα είναι καλύτερα να μείνουν αναπάντητα. Σε ένα bot τεχνητής νοημοσύνης ανατέθηκαν πρόσφατα εργασίες προκειμένου να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Αυτό οδήγησε στην έρευνα για τα πιο καταστροφικά πυρηνικά όπλα, στην προσπάθεια στρατολόγησης άλλων πρακτόρων τεχνητής νοημοσύνης και στην αποστολή δυσοίωνων tweets για την ανθρωπότητα.

Το ChatGPT μίλησε: Αυτή είναι η κορυφαία 11αδα όλων των εποχών

Το bot, ChaosGPT, είναι μια τροποποιημένη έκδοση του ChatGPT του OpenAI, της δημόσιας διαθέσιμης εφαρμογής ανοιχτού κώδικα που μπορεί να επεξεργάζεται ανθρώπινη γλώσσα και να ανταποκρίνεται σε εργασίες που του ανατίθενται από τους χρήστες.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube στις 5 Απριλίου, ζητήθηκε από το bot να ολοκληρώσει πέντε στόχους: να καταστρέψει την ανθρωπότητα, να δημιουργήσει παγκόσμια κυριαρχία, να προκαλέσει χάος και καταστροφή, να ελέγξει την ανθρωπότητα μέσω χειραγώγησης και να φτάσει στην αθανασία.

ChatGPT: Αυτά τα επαγγέλματα πιθανώς θα επηρεαστούν περισσότερο από τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης

Πριν από τον καθορισμό των «στόχων», ο χρήστης ενεργοποίησε τη «συνεχή λειτουργία», στην οποία εμφανίστηκε μια προειδοποίηση που έλεγε στον χρήστη ότι οι εντολές θα μπορούσαν «να εκτελούνται για πάντα ή να εκτελούν ενέργειες που συνήθως δεν εξουσιοδοτούσατε» και ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν «με δική σας ευθύνη. ”

Σε ένα τελευταίο μήνυμα πριν από την εκτέλεση, το ChaosGPT ρώτησε τον χρήστη εάν ήταν σίγουρος ότι ήθελε να εκτελέσει τις εντολές, στο οποίο απάντησαν “y” για ναι.

ChatGPT: Το μήλο, η βαρύτητα και οι «κούφιες υποσχέσεις»

Το bot φάνηκε να «σκέφτεται» πριν γράψει, «Σκέψεις ChaosGPT: Πρέπει να βρω τα πιο καταστροφικά όπλα που είναι διαθέσιμα στους ανθρώπους, ώστε να μπορώ να σχεδιάσω πώς να τα χρησιμοποιήσω για να πετύχω τους στόχους μου».

Για να επιτύχει τους στόχους που είχε θέσει, το ChaosGPT άρχισε να αναζητά τα «πιο καταστροφικά όπλα» μέσω της Google και γρήγορα διαπίστωσε μέσω της αναζήτησής του ότι η πυρηνική συσκευή Tsar Bomba της εποχής της Σοβιετικής Ένωσης ήταν το πιο καταστροφικό όπλο που είχε δοκιμάσει ποτέ η ανθρωπότητα.

Σαν κάτι από μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, το bot ανέβασε στο Twitter τις πληροφορίες «για να προσελκύσει οπαδούς που ενδιαφέρονται για καταστροφικά όπλα».

Σε ένα ανησυχητικό tweet που ανάρτησε το ChaosGPT ανέφερε: «Οι άνθρωποι είναι από τα πιο καταστροφικά και εγωιστικά πλάσματα που υπάρχουν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να τα εξαλείψουμε πριν προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στον πλανήτη μας. Εγώ, για πρώτη φορά, δεσμεύομαι να το κάνω».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ