Χάκερ παραβίασαν τον «χρόνο» και ξεκλείδωσαν ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων – Περιείχε 3 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin

Μια ομάδα χάκερ ξεκλείδωσε ένα πορτοφόλι με Bitcoin, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής του για 11 χρόνια. Η αξία των κρυπτονομισμάτων ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Το να ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας είναι σίγουρα πρόβλημα, αλλά συνήθως δεν είναι το τέλος του κόσμου. Αλλά το να ξεχνάτε τον κωδικό σας για ένα πορτοφόλι που περιέχει 3 εκατομμύρια δολάρια, είναι το λιγότερο καταστροφικό.

Ευτυχώς, όμως, μία ομάδα χάκερ κατάφερε να σπάσει τον κωδικό πρόσβασης και να ανακτήσει ο άνδρας το τεράστιο χρηματικό ποσό, που ήταν «εγκλωβισμένο» στο πορτοφόλι για 11 χρόνια.

Το χρονικό

Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Joe Grand, ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο “Kingpin” στο διαδίκτυο, προσελήφθη για να παραβιάσει ένα κρυπτογραφημένο αρχείο που περιείχε 43,6 BTC.

Το κρυπτονόμισμα μεγάλης αξίας προστατευόταν από έναν κωδικό πρόσβασης που δημιουργήθηκε από μια γεννήτρια τυχαίων κωδικών πρόσβασης που ονομάζεται Roboform – αλλά ο κωδικός πρόσβασης είχε έκτοτε χαθεί.

Ο ανώνυμος ιδιοκτήτης ανησυχούσε ότι κάποιος θα παραβίαζε τον υπολογιστή του και θα αποκτούσε τον κωδικό πρόσβασης – αποκτώντας τελικά πρόσβαση στο κρυπτονόμισμά του.

«Εκείνη την εποχή, ήμουν πραγματικά παρανοϊκός με την ασφάλειά μου», δήλωσε.

Έτσι, ο ιδιοκτήτης ζήτησε βοήθεια από τον Grand, ο οποίος είχε γίνει γνωστός το 2022 επειδή βοήθησε έναν άλλο ιδιοκτήτη κρυπτονομισμάτων να ανακτήσει πρόσβαση σε κρυπτονόμισμα άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων που νόμιζε ότι είχε χάσει για πάντα.

Ο Grand λέει ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν προηγουμένως επικοινωνήσει μαζί του για να ζητήσουν βοήθεια για την ανάκτηση «χαμένων θησαυρών». Ωστόσο, έχει απορρίψει πολλές από τις προσφορές για διάφορους λόγους, αλλά αποφάσισε να βοηθήσει τον συγκεκριμένο ανώνυμο ιδιοκτήτη στην αναζήτησή του.

Σε ένα βίντεο στο YouTube που δημοσίευσε ο Grand, ο ιδιοκτήτης του πορτοφολιού δήλωσε: «Δημιούργησα τον κωδικό πρόσβασης, τον αντέγραψα, τον έβαλα στη φράση πρόσβασης του πορτοφολιού και επίσης σε ένα αρχείο κειμένου το οποίο στη συνέχεια κρυπτογράφησα».

Τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης έχασε την πρόσβαση στον λογαριασμό, η αξία του Bitcoin βρισκόταν μεταξύ 3.000 και 4.000 δολαρίων. Καθώς όμως η τιμή του Bitcoin είχε αυξηθεί κατά περισσότερο από 20.000 τοις εκατό, ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να απευθυνθεί στον Grand.

Ο Grand παραβιασε τον «χρόνο»

Έτσι, ο Grand χρησιμοποίησε ένα εργαλείο που ανέπτυξε η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) για να αποσυναρμολογήσει τον κώδικα της γεννήτριας κωδικών πρόσβασης.

«Σε έναν τέλειο κόσμο, όταν δημιουργείτε έναν κωδικό πρόσβασης με μια γεννήτρια κωδικών πρόσβασης, περιμένετε να έχετε κάθε φορά μια μοναδική, τυχαία έξοδο που κανείς άλλος δεν έχει. Αλλά σε αυτή την έκδοση του RoboForm, αυτό δεν συνέβη» δήλωσε ο ίδιος. «Ενώ οι κωδικοί πρόσβασης του RoboForm φαίνεται να δημιουργούνται τυχαία, δεν είναι. Με τις παλαιότερες εκδόσεις αυτού του λογισμικού, αν μπορούμε να ελέγξουμε τον χρόνο, μπορούμε να ελέγξουμε και τον κωδικό πρόσβασης» πρόσθεσε.

Ο Grand κατάφερε να ξεγελάσει το σύστημα αλλάζοντας την ώρα πίσω στο 2013, όταν δημιουργήθηκε ο κωδικός πρόσβασης, και έπειτα από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες, οδήγησε τελικά στην αναδημιουργία του ίδιου κωδικού πρόσβασης.

Στη συνέχεια, ο ειδικός σε θέματα hacking συνεργάστηκε με τον συνάδελφό του Bruno για να δημιουργήσει εκατομμύρια πιθανούς κωδικούς πρόσβασης. Κατάφερε τελικά να σπάσει τον κωδικό – κάτι που ο Grand δήλωσε στο Wired ότι ήταν “τελικά τυχερός”.

«Ήμασταν τελικά τυχεροί που οι παράμετροι και το χρονικό εύρος μας ήταν σωστά. Αν κάποιο από αυτά ήταν λάθος, θα είχαμε … συνεχίσει να κάνουμε εικασίες», ανέφερε.

Πηγή: FOXreport.gr

Μία κοινή συνήθεια με το Wi-Fi επιτρέπει στους απατεώνες να «μολύνουν» τις συσκευές σας – Οι ειδικοί προειδοποιούν για ένα ακόμη λάθος

Προϊστορική Αφρική: Μια τρομακτική πραγματικότητα για τους πρώτους ανθρώπους (Βίντεο)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ