BoatJumping: Το επικίνδυνο καλοκαιρινό trend στο TikTok – Τέσσερις νεκροί στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ, λόγω ενός άκρως επικίνδυνου trend στο TikTok, το οποίο ονομάζεται BoatJumping (άλμα από σκάφος).

Στο trend, οι λάτρεις της περιπέτειας πηδούν στο νερό (θάλασσας, ποταμού ή λίμνης) από το πίσω ή από το πλαϊνό μέρος ενός σκάφους κάνοντας πόζες στον αέρα. «Πηδούν από τα σκάφη, μόνο για να σπάσουν τον λαιμό τους και να πνιγούν» ανέφερε ο Cpt. Jim Dennis της Ομάδας Διάσωσης Childersburg.

«Τους τελευταίους έξι μήνες είχαμε τέσσερις θανάτους που μπορούσαν εύκολα να αποφευχθούν. Έκαναν μια πρόκληση TikTok. Μπαίνουν σε μια βάρκα που κινείται με μεγάλη ταχύτητα και πηδούν από το πλάι. Δεν βουτάς, πηδάς και πρώτα τα πόδια ακουμπάνε στο νερό», τόνισε ο Dennis στο WBMA.

boatjumping tiktok trend boatjumping tiktok trend

Τα περιστατικά έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα από την αρχή του έτους. Το πρώτο θύμα καταγράφηκε τον Φεβρουάριο, με έναν άνδρα να βουτάει στον ποταμό Coosa ενώ η γυναίκα του και τα παιδιά τους παρακολουθούσαν μέσα από το σκάφος. «Δυστυχώς, κατέγραψε σε βίντεο τον θάνατό του» ανέφερε ο Cpt. Jim Dennis.  Τρεις ακόμη άνθρωποι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των διασωστών και είχαν την ίδια τραγική κατάληξη.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι, αν τους τραβάει μία κάμερα, είναι πιο πιθανό να κάνουν κάτι ανόητο επειδή θέλουν να επιδεικνύονται τις “ικανότητές” τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» συνέχισε.

Εάν ένας άνθρωπος, που πηδάει από ένα κινούμενο σκάφος, δεν προστατεύει τον λαιμό και το κεφάλι του, είναι πολύ πιθανό να μείνει παράλυτος, ενώ μπορεί να βρει και ακαριαίο θάνατο. Ο Cpt. Jim Dennis προειδοποιεί τους λάτρεις της περιπέτειας να αποφύγουν το θανατηφόρο αυτό trend. «Μην το κάνετε. Δεν αξίζει να χάσετε τη ζωή σας».

 

@nataliejillfit Summer fun … I should have jumped too #lakenorman #speedboat #summertime #summerfun #boatjump #boatjumping ♬ Astronaut In The Ocean – Masked Wolf

 

@dayyachtcharters Would you like to be jumping off this boat right now? #boatjumping #yacht #charter #cabo #mexico #bahamas #seattle #cayman #yachtscayman #cancun #fyp ♬ What the Hell – Avril Lavigne

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ