Wimbledon: Το κοινό αποδοκίμασε την Βικτώρια Αζαρένκα – «Ήταν μεθυσμένοι φίλαθλοι» απάντησε η τενίστρια

Αποδοκιμασίες δέχθηκε η Βικτόρια Αζαρένκα από φιλάθλους της Λευκορωσίας, μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Ελίνα Σβιτολίνα από την Ουκρανία, στο Wimbledon. Μάλιστα η Λευκορωσίδα τενίστρια σε δηλώσεις που έκανε μετά, μίλησε για «μεθυσμένους φιλάθλους».

Η Ελίνα Σβιτολίνα τους τελευταίους μήνες αρνείται να κάνει χειραψία με αντιπάλους της που κατάγονται από την Ρωσία και την Λευκορωσία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό είναι κάτι που η Αζαρένκα γνωρίζει και έτσι προτίμησε να χαιρετήσει από μακριά την αντίπαλό της, μετά την λήξη του αγώνα και την νίκη της Σβιτολίνα με 2-1 σετ (2-6 6-4 7-6 {9}).

Η κίνηση της Αζαρένκα δεν πέρασε απαρατήρητη από το κοινό, το οποίο και την αποδοκίμασε, ενώ η παίκτρια απάντησε κάνοντας μία κίνηση με τις γροθιές της, την ώρα που αποχωρούσε από το κορτ.

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε η Λευκορωσίδα παίκτρια ρωτήθηκε για το περιστατικό, με εκείνη να επιμένει πως δεν έκανε κάτι λάθος και χαρακτηρίζοντας το κοινό μεθυσμένο. Συγκεκριμένα είπε: «Νιώθω ότι αυτή είναι μια επαναλαμβανόμενη κριτική τους τελευταίους 18-19 μήνες. Δεν έκανα κάτι λάθος αλλά εξακολουθώ να γίνομαι αποδέκτης διαφορετικής αντιμετώπισης ορισμένες φορές. Τι να πω για τους φιλάθλους; Δεν υπάρχει κάτι να πω. Δεν θέλει να δώσει το χέρι της σε Ρώσους και Λευκορώσους. Το σέβομαι αυτό. Τι να έκανα; Να περίμενα; Δεν υπάρχει κάτι που θα ήταν σωστό να κάνω οπότε έκανα αυτό που εκτίμησα ότι ήταν το πιο σεβαστό απέναντι στην απόφασή της. Αν οι άνθρωποι επικεντρώνονται μόνο στις χειραψίες ή στο μεθυσμένο κοινό που αποδοκιμάζει το τέλος, είναι ντροπή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ