Βολικάκης στον ΑΝΤ1: «Το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ είχε αρκετά προβλήματα – Η στέγη έμπαζε νερά σε κάθε βροχή»

«Δεν είναι λύση να πάμε πέντε ή δέκα αθλητές στην Βουλγαρία για προετοιμασία» δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης, μέσω του ΑΝΤ1 και του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου ότι δίνεται χρηματοδότηση 150.000 ευρώ στην ποδηλατική ομοσπονδία, ώστε ορισμένοι ποδηλάτες μας να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες… στην Βουλγαρία.

ΟΑΚΑ: Πότε θα λειτουργήσει ξανά – Βρούτσης: Περιμένουμε την απόφαση του ΤΕΕ

«Μέσα σε δύο 24ωρες έχουμε μείνει χωρίς στάδιο. Το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ είναι το μοναδικό στην χώρα. Δεν υπάρχει δεύτερο. Η λύση που δίνει ο υπουργός προς την ομοσπονδία για εμένα προσωπικά δεν είναι λύση, αυτά τα χρήματα θα είναι για ελάχιστους αθλητές. Δεν είναι λύση το να πάνε πέντε ή δέκα άτομα στην Βουλγαρία για να συνεχίσουν την προετοιμασία και οι υπόλοιποι αθλητές να σταματήσουν το ποδήλατο, γιατί δεν θα έχουν  στάδιο ούτε για προπόνηση ούτε για αγώνες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βολικάκης.

«Ουσιαστικά κόβουμε τα φτερά στους νέους αθλητές, πριν καν ξεκινήσουν την καριέρα τους. Το ζήτημα είναι να έχουμε ένα στάδιο για να αθλούμαστε. Τόσα χρόνια, εμείς παρακαλούμε, πιέζουμε, προσπαθούμε να γίνει ένα δεύτερο ποδηλατοδρόμιο στην χώρα, αλλά έχουμε μείνει στο “θα”» πρόσθεσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ποδηλασίας.

ΟΑΚΑ: Αυτό είναι το πόρισμα για το στέγαστρο Καλατράβα  που οδήγησε στο «λουκέτο»

Ερωτηθείς για τo στέγαστρο Καλατράβα και την κατάσταση του ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ, ο Χρήστος Βολικάκης απάντησε ότι «το ποδηλατοδρόμιο είναι για μένα δεύτερο σπίτι. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο από την ζωή μου από το 2003 και μετά. Μου κάνει εντύπωση ένα έργο που κόστισε τόσα πολλά εκατομμύρια και είναι 20 ετών, να έχει τόσα μεγάλα προβλήματα. Με στενοχωρεί εάν όντως επιβεβαιωθεί ότι δεν έγιναν οι κατάλληλες συντηρήσεις. Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για όλο αυτό που συμβαίνει».

«Το ποδηλατοδρόμιο είχε αρκετά προβλήματα. Η στέγη έμπαζε νερά σε κάθε βροχή. Παρόλο που ήταν κλειστό δεν μπορούσαμε να μποέμε να κάνουμε προπόνηση. Η θέρμανση δεν λειτουργούσε τον χειμώνα. Το ξύλο κάτω είχε πολλά προβλήματα. Δεν είχε γίνει κάποια συντήρηση. Τα τελευταία χρόνια που είχε αναλάβει ο κ. Χαλιορής έκανε πράγματα, είχε την πόρτα του ανοιχτή και προσπαθούσε να λύσει προβλήματα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ένα τζάμι έσπαγε και δεν είχαμε σε ποιον να απευθυνθούμε», τόνισε ο Χρήστος Βολικάκη.

ΟΑΚΑ: Στα ύψη το κόστος αποκατάστασης – Ένας υπάλληλος έχει απομείνει για τη συντήρηση των έργων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ