ΒΙΝΤΕΟ-Σάλπι: Να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο

ΒΙΝΤΕΟ-Σάλπι: Να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θεωρεί πως αν η ομάδα συνεχίσει να παίζει στο στυλ ποδοσφαίρου της και δεν υποτιμήσει την Κόστα Ρίκα θα καταφέρει να πανηγυρίσει μια ακόμα πρόκριση. Ο διεθνής επιθετικός μίλησε στον Μιλτιάδη Παναγιωτόπουλο, για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ομάδα και αναλύει την αντίπαλο της Εθνικής στη φάση των 16.

Οι δηλώσεις του στον απεσταλμένο του pamesports.gr και του Real Group, Μιλτιάδη Παναγιωτόπουλο:

-Δημήτρη ήρθε η ώρα σου; Έχεις πετύχει γκολ καθοριστικής σημασίας για την Εθνική ομάδα που έγραψε ιστορία. Μήπως στον αγώνα αυτό είναι η ώρα του Δημήτρη;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι κάτι το οποίο το σκέφτομαι έτσι. Το θέμα είναι να αντιμετωπίσουμε σαν ομάδα την Κόστα Ρίκα και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να φέρουμε άλλη μία μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας.

 

-Πέραν από την πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες του τουρνουά, καταρρίφθηκε και ο μύθος που ήθελε την Εθνική να παίζει τελείως αμυντικά. Τώρα πλέον είναι μια ομάδα που έχει ισορροπίες και παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. 

Θεωρώ ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η Εθνική έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, έχει ταυτότητα στο παιχνίδι. Απλά είναι δύσκολο οι προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες να αποδεχθούν μία κατώτερη δύναμη να εξελίσσεται σε βάθος χρόνου. Έτσι το μόνο εύκολο είναι να κριτικάρεις αυτό το στυλ παιχνιδιού. Η Εθνική έπαιζε πάντα καλά, όπως έπρεπε να παίζει, πάντα για το καλύτερο και χρόνο με το χρόνο παίζει ακόμα και πιο δημιουργικά. Είναι πολύ κοντινά τα προκριματικά, όπου πολλοί διαμαρτύρονταν ότι δεν πετυχαίναμε γκολ. Αυτή τη στιγμή είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ . Είμαστε μια χώρα που είναι σταθερά στη 10η-12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και αυτό λέει πολλά. Δε φτάνει τόσο ψηλά μια ομάδα που παίζει καταστροφικό ποδόσφαιρο.

 

-Για την Κόστα Ρίκα οι πρώτες εντυπώσεις; Έχετε μια πρώτη εικόνα. Τι θα χρειαστεί για να μπορέσουμε να σταθούμε και να πάρουμε την πρόκριση. 

Ίσως ακούγεται πιο εύκολο από ότι είναι στην πραγματικότητα, το ότι παίζουμε στους 16 με την ομάδα της Κόστα Ρίκα. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Είναι μια ομάδα που αν δούμε ποιες ομάδες αντιμετώπισε και κατάφερε να αποκλείσει από τον όμιλο τότε καταλαβαίνουμε  τη σημασία και τη δυσκολία αυτού του αγώνα. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και πιστεύω ότι αν παίξουμε όπως πρέπει και αν έχουμε και τύχη τότε θα πανηγυρίσουμε μία ακόμα πρόκριση.

Δείτε το Βίντεο:

 

Πηγή: pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ