Βασίλης Σπανούλης: Μητσοτάκης και Τσίπρας μιλούν για τον Kill Bill στο “Ενώπιος Ενωπίω”

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει θαυμαστές σε όλους τους χώρους.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μίλησαν για τον Kill Bill στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, “Ενώπιος Ενωπίω”.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Βασίλης Σπανούλης είναι πρότυπο αθλητή και χαρακτήρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει και εκείνος μπάσκετ και όπως είπε “ανήκω και εγώ στους χιλιάδες φίλους του Βασίλη Σπανούλη. Σε εκείνους που αγαπούν το μπάσκετ και ενίοτε δοκιμάζουν και οι ίδιοι τις δυνάμεις τους στο παρκέ. Όχι δυστυχώς με την ίδια επιτυχία”.

“Όπως επίσης, έχω βρεθεί και εγώ στην εξέδρα, πανηγυρίζοντας ένα από τα μαγικά του τρίποντα της τελευταίας στιγμής. Τον θαυμάζω όχι μόνο ως μεγάλο πρωταθλητή, αλλά και ως επίμονο μαχητή, ο οποίος μοχθεί και ξέρει να πετυχαίνει τους στόχους του, γιατί είναι ένα παιδί που από τα μικρά γυμναστήρια της Λάρισας πάλεψε και μπόρεσε να κατακτήσει τα κορυφαία αθλητικά σαλόνια του κόσμου” πρόσθεσε.

“Στη διάρκεια της καριέρας του ο Βασίλης ήταν πάντα εκείνος που ένωνε και ενέπνεε τους συμπαίκτες του. Ο πεισματάρης που έγινε τη λύση όταν όλα έμοιαζαν δύσκολα. Ενώ και στη ζωή του μακριά από το γήπεδο, αν και στο επίκεντρο της δημοσιότητας, παραμένει πάντα σεμνός και προσγειωμένος” περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βασίλης οδήγησε τις δύο μεγάλες ομάδες μας στη διεθνή καταξίωση” υπογράμμισε.

“Στην αρχή η διεκδίκηση του χώρισε τις δύο ομάδες, όμως μετά τις ένωσε η κοινή αναγνώριση της αξίας και του ήθους του. Και βέβαια υπήρξε ο πρωταγωνιστής της εθνικής Ελλάδας. Με λίγα λόγια ένα πρότυπο αθλητή και χαρακτήρα. Για όλα αυτά μπορώ να πω ότι είμαστε τυχεροί όσοι παρακολουθήσαμε την ωραία διαδρομή του. Ευγνώμονες για τις χαρές που μας έδωσε αλλά και για το παράδειγμα που εξέπεμψε ώστε η χώρα μας να βγάλει πολλούς “Σπανούληδες” σε όλους τους τομείς. Βασίλη σε ευχαριστούμε για όλα” σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

“Είναι τεράστια τιμή να ακούω τον πρωθυπουργό της χώρας να μιλάει τόσο όμορφα και με τόσο απλά λόγια να περιγράφει όλη μου την καριέρα και όλα αυτά που έδωσα στο μπάσκετ. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου” είπε ο Βασίλης Σπανούλης για τα λόγια του πρωθυπουργού.

Αλέξης Τσίπρας: Έπρεπε να πάθουμε εγκεφαλικό εκείνο το βράδυ;

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε ένα παράπονο από τον Βασίλη Σπανούλη.

“Οι μεγάλες αθλητικές επιτυχίες δεν είναι μόνο η χαρά που αφήνουν όταν συμβαίνουν αλλά και η σπορά που αφήνουν πίσω τους. Το Ευρωμπάσκετ του 87 άφησε μια μεγάλη σπορά, τα περισσότερα παιδιά εκείνης της γενιάς συνέχισαν με μια κόκκινη μπάλα στις γειτονιές, στις πλατείες, στις παιδικές χαρές.

Ένα από τα σημαντικότερα άνθη αυτής της σποράς ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Θοδωρή Παπαλουκά, που αποτέλεσαν τη φοβερή τριάδα μετέπειτα της εθνικής ομάδας. Για τον Βασίλη Σπανούλη και την μπασκετική του αξία δεν έχει μεγάλη σημασία να μιλήσω εγώ. Έχουν μιλήσει για αυτόν πολλοί σημαντικότεροι γνώστες του αθλήματος, μεγάλοι αθλητές που τον έχουν χαρακτηρίσει παγκόσμιο αθλητή. Θα μιλήσω ως φίλαθλος, γιατί είχα την τύχη και την ατυχία να παρακολουθώ τον Βασίλη Σπανούλη και ως φίλαθλος του Παναθηναϊκού όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό αλλά και στον Ολυμπιακό.  Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, την πρώτη περίοδο ήταν συναισθήματα χαράς και στην δεύτερη περίοδο συναισθήματα κρύου ιδρώτα. Θα θυμηθώ ένα παράπονο. Αυτό το τρίποντο από τα 9 μέτρα στο 1,5 δευτερόλεπτο πριν τελειώσει το παιχνίδι και με τον Διαμαντίδη κρεμασμένο πάνω σου, ήταν ανάγκη να το βάλεις; Έπρεπε να πάθουμε εγκεφαλικό εκείνο το βραδυ; Τέλος πάντων, συγχωρεμένος.

Θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια για όλα όσα έχεις πετύχει, είναι μια σπουδαία καριέρα, όλα είναι σημαντικά, η παρουσία σας ως αθλητής και ως άνθρωπος και μην ξεχνάς ότι τη μεγαλύτερη υποχρέωση την έχεις μπροστά σου διότι είσαι πολύτεκνος πατέρας, και είναι γνωστό ότι είναι πιο δύσκολο να είσαι καλός πατέρας από ότι αθλητής η πολιτικός. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρεις εξαιρετικά και σε αυτή τη δύσκολη αποστολή που έχεις μπροστά σου. Καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες στη ζωή σου”.

“Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Τσίπρα για τα πολύ όμορφα λόγια που είπε για μένα” είπε ο Βασίλης Σπανούλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ