Βαριά καμπάνα στον Ντίνο Μήτογλου: Αποκλεισμός 32 μηνών για ντόπινγκ

Ποινή αποκλεισμού 32 μηνών επέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η αρμόδια επιτροπή της FIBA στον Ντίνο Μήτογλου, για παράβαση των κανονισμών περί ντόπινγκ.

Ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία τον Μάρτιο του 2022, σε έλεγχο που υποβλήθηκε ύστερα από αγώνα της Αρμάνι Μιλάνο με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της Euroleague, και έκτοτε παρέμενε σε καθεστώς προσωρινού αποκλεισμού.

Ο Μήτογλου έχει δικαίωμα προσφυγής σε δεύτερο βαθμό, αν όμως η ποινή του ισχύσει ως έχει, θα αποκτήσει εκ νέου δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες τον Νοέμβριο του 2024 (καθώς συνυπολογίζεται το διάστημα του προσωρινού αποκλεισμού).

Να θυμίσουμε ότι ο διεθνής Έλληνας αθλητής του μπάσκετ έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος Ελληνίδας γιατρού , καθώς μετά την θεραπεία που ακολούθησε για να ξεπεράσει τον τραυματισμό που αντιμετώπιζε του πιάστηκε ντοπέ σε έλεγχο που κλήθηκε να περάσει. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν 2021-2022 ο Ντίνος Μήτογλου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, όπως είχε ανακοινώσει η Αρμάνι Μιλάνο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ