Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε λευκό κλοιό ο Βόλος – «Πάγωσε» και το λιμάνι – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ αναγνωστών

Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει το Πήλιο και την ανατολική Μαγνησία, ενώ από το πρωί άρχισε να πέφτει πυκνό χιόνι και μέσα στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Σε βίντεο αναγνώστη του enikos.gr φαίνεται το χιόνι να έχει καλύψει το κέντρο της πόλης. Πεζοδρόμια και δρόμοι έχουν ντυθεί στα άσπρα, ενώ τα σταθμευμένα αυτοκίνητα έχουν καλυφθεί από το χιόνι. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα.

Ενδεικτικό της έντονης χιονόπτωσης που επικρατεί, είναι πως στο λιμάνι και την κεντρική παραλία του Βόλου, το χιόνι έφτασε σήμερα τα 20 εκατοστά, ενώ στο Πήλιο από χθες τα ξημερώματα, επικρατεί χιονοθύελλα.

Από την πολύ πυκνή χιονόπτωση έχουν καλυφθεί τα πάντα και το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά ακόμη και στο λιμάνι και την κεντρική παραλία του Βόλου, ενώ στο Πήλιο μαίνεται σφοδρή χιονοθύελλα από την νύχτα και το χιόνι είναι πάνω από τα 50 εκατοστά στα Χάνια, τη Ζαγορά, όλο το ανατολικό Πήλιο καθώς και σε όλα τα βόρεια προάστια του Βόλου.

Το πρωί δεν υπήρχαν αστικές συγκοινωνίες, αλλά με την πάροδο της ώρας κινούνται αραιά αστικά λεωφορεία μόνο στις κεντρικές αρτηρίες του Βόλου, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια προς τα βόρεια προάστια και προς Αγριά και Λεχώνια.

Τα υπεραστικά δρομολόγια δεν έχουν εκτελεστεί προς κανέναν προορισμό πλην της Θεσσαλονίκης, όπου δεν υφίσταται πρόβλημα.

 

Παιχνίδια στο χιόνι στο Πήλιο

Την ίδια ώρα στο Πήλιο το χιόνι, εκτός από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει, έχει δώσει την ευκαιρία σε οικογένειες και μικρά παιδιά για παιχνίδι. Σε βίντεο αναγνώστη του enikos.gr από την Πορταριά, φαίνεται μια μικρούλα μαζί με τους γονείς της να απολαμβάνουν τον περίπατο τους με το κοριτσάκι να προσπαθεί να ισορροπήσει στο χιόνι. Στην Πορταριά οι κεντρικοί δρόμοι ήταν ανοιχτοί, όμως στα απάτητα σημεία το χιόνι ξεπερνά τους 50 πόντους με τις αυλές των σπιτιών  και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα να έχουν «θαφτεί».

 

Πορταριά

Πορταριά

Όμως η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει έντονα  προβλήματα κυρίως στο Νότιο Πήλιο. Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώνονται σε πολλούς οικισμούς του Νότιου Πηλίου λόγω βλαβών εξαιτίας της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα Μηλίνα, Λαύκος Τρίκερι και Δράκεια και τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να εντοπίσουν τις βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.

Το πρόβλημα έχει εντοπισθεί στη γραμμή Μηλίνας – Τρικερίου, με αποτέλεσμα να μην έχουν ρεύμα Λαύκος, Μηλίνα, και όλοι οι οικισμοί μέχρι το Τρίκερι, ενώ το χιόνι στον Λαύκο ξεπέρασε τα 70 εκατοστά και οι δρόμοι στο χωριό είναι κλειστοί. Χωρίς ρεύμα είναι επίσης η Δράκεια που ανήκει διοικητικά στον δήμο Βόλου και η χιονόπτωση πλήττει το χωριό με ιδιαίτερη ένταση.

Παράλληλα, η Αστυνομία λόγω των προβλημάτων στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης έχει απαγορεύσει την κίνηση όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ εντός των ορίων της Μαγνησίας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ