Τουρκία: Η απεγνωσμένη έκκληση ενός πατέρα στους Έλληνες διασώστες – «Σας παρακαλώ βοηθήστε μας»

Εικόνες απόγνωσης στην Τουρκία με εκατοντάδες ανθρώπους να προσπαθούν με τα ίδια τους τα χέρια να βρουν στα συντρίμμια τους δικούς τους.

Σεισμός στην Τουρκία: Η στιγμή της διάσωσης του 50χρονου πατέρα από τους άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ – ΒΙΝΤΕΟ

Οι άνδρες της Ελληνικής ΕΜΑΚ και οι Τούρκοι διασώστες επιχειρούν ασταμάτητα προκειμένου να βγάλουν ζωντανούς τους ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια, μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία την Δευτέρα.

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε την απεγνωσμένη έκκληση ενός πατέρα στην πόλη Αλεξανδρέτα (Χατάι). Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η περιγραφή των επιχειρήσεων της ελληνικής ΕΜΑΚ και του ΕΤΙΚ (ειδικού τμήματος ιατρικής καταστροφών) του ΕΚΑΒ από τον σεισμολόγο Ευθύμη Λέκκα στον απεσταλμένο της ΕΡΤ στην Τουρκία, ένας άνδρας έκανε τραγική έκκληση για βοήθεια.

Σεισμός στην Τουρκία: Οι διασώστες της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν ζωντανή την αδελφή της 7χρονης Φατμέ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο εν λόγω άνδρας διέκοψε τη ζωντανή σύνδεση για να εκφράσει την απόγνωσή του και να παρακαλέσει για βοήθεια την ελληνική αποστολή. Η οικογένειά του βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο που επιχειρούσαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ και αναφέρει, γεμάτος απόγνωση, ότι κανένα διασωστικό συνεργείο δεν έχει πάει ακόμη στο σπίτι του, που προφανώς έχει υποστεί ζημιές από τους σεισμούς.

«Σας παρακαλώ βοηθήστε μας!», φώναζε  δακρυσμένος και τραβούσε από το χέρι τα μέλη της ελληνικής ομάδας.

Σεισμός στην Τουρκία – Ερντογάν: Στους 3.549 οι νεκροί – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 10 περιοχές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ