UEFA: Ξεκίνησαν πειθαρχικές διαδικασίες για τα σοβαρά επεισόδια στον αγώνα Χάμρουν-Μακάμπι Χάιφα

Η UEFA κίνησε πειθαρχικές διαδικασίες την Τετάρτη (12/7) μετά τα σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα του α’ προκριματικού γύρου του Champions League μεταξύ της μαλτέζικης Χάμρουν Σπάρτανς και της ισραηλινής Μακάμπι Χάιφα.

Ο αγώνας της Τρίτης (11/7) στο Τα’Κάλι της Μάλτας διεκόπη δύο φορές λόγω των οπαδών των δύο ομάδων που άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες κι αντικείμενα, με μερικά από αυτά να προσγειώνονται στον αγωνιστικό χώρο, μετέδωσαν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες σύμφωνα με το άρθρο 55 του Πειθαρχικού Κανονισμού (DR) της UEFA μετά τον αγώνα», ανέφερε η UEFA στην ενημέρωσή της.

Η Μακάμπι αντιμετωπίζει κατηγορίες για τους οπαδούς της που άναψαν καπνογόνα και έκαναν ζημιές, ενώ και οι δύο ομάδες κατηγορήθηκαν για ρίψεις αντικειμένων των οπαδών τους που προκάλεσαν αναστάτωση στο πλήθος, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στην κερκίδα όπου κάθονταν οι Ισραηλινοί οπαδοί σε μια προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση, όπως ανέφεραν ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι το βίντεο δείχνει συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των δύο πλευρών.

Οι Times of Israel ανέφεραν ότι οι οπαδοί της Μακάμπι ανέφεραν πως προκλήθηκαν από την εξέδρα των γηπεδούχων με ρατσιστικά σχόλια και φωνές «Παλαιστίνη, Παλαιστίνη», καθώς κι ότι τους πέταξαν αντικείμενα. Πέντε οπαδοί της Μακάμπι συνελήφθησαν, ανέφεραν οι Times of Israel.

Το όργανο ελέγχου, δεοντολογίας και πειθαρχίας της UEFA (CEDB) θα αποφασίσει για το θέμα σε εύθετο χρόνο, όπως δήλωσε η UEFA. Τα δε Μαλτέζικα ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι Σπάρτανς ζήτησαν η ρεβάνς -που είναι προγραμματισμένη για τις 18 Ιουλίου- να διεξαχθεί εκτός Ισραήλ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ