Τζόκοβιτς-Αυστραλία: Οριστική η απαγόρευση εισόδου – Απών από το Australian Open

Ανακοινώθηκε, 9 ώρες περίπου μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, η απόφαση για τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, που δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να αποχωρήσει από τη χώρα αργότερα μέσα στην ημέρα (είναι πρωί Πέμπτης στη Μελβούρνη), ενώ οι δικηγόροι του βρίσκονται στη διαδικασία αμφισβήτησης της απόφασης, όπως μεταδίδουν οι The Age και η Sydney Morning Herald.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση της Βικτώριας, είχε αρνηθεί την έγκριση της βίζας του Τζόκοβιτς πριν ακόμα προσγειωθεί σε αυστραλιανό έδαφος, κάτι που έγινε περίπου στις 23:30 το βράδυ τοπική.

Ο Τζόκοβιτς εν τω μεταξύ είχε εγκεκριμένο αίτημα για ιατρική εξαίρεση προκειμένου να ταξιδέψει όντας ανεμβολίαστος στη Μελβούρνη, κάτι που ανακοίνωσε και η Tennis Australia.

Όπως αναφέρεται στην The Age, μια πηγή από την Tennis Australia ισχυρίστηκε πως η κίνηση έγινε για εντυπωσιασμό και στόχευε αποκλειστικά στον Σέρβο, αφού και άλλοι παίκτες μπήκαν στη χώρα έχοντας εγκεκριμένη ιατρική εξαίρεση για τον ίδιο λόγο με εκείνον, που από ό,τι αναφέρουν οι πηγές ήταν πρόσφατη νόσηση με κορονοϊό. Τα τεκμήρια όμως που προσκόμισε αμφισβητήθηκαν από τις αρχές και δεν θεωρήθηκαν επαρκή.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, κρατήθηκε και ανακρίθηκε από άνδρες της συνοριακής αρχής της Αυστραλίας, σε δωμάτιο του αεροδρομίου, έως τουλάχιστον τις 5 το πρωί. Για την υπόθεση παρενέβη και η σερβική κυβέρνηση, ενώ ο πατέρας του Νόβακ, Σρνταν Τζόκοβιτς, είπε πως χώρισαν τον Novak από την υπόλοιπη ομάδα στον έλεγχο των διαβατηρίων και τον οδήγησαν σε θάλαμο που περιφρουρείται από ένοπλους αστυνομικούς.

Είναι σίγουρο πως ο Ντζόκοβιτς θα εξαντλήσει τις πιθανότητές του για να αντιστρέψει την απόφαση μέσω της νομικής οδού και οι δικηγόροι του έχουν εκκινήσει ήδη τις διαδικασίες, όμως απ’ ότι φαίνεται θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, όπως δύσκολη αναμένεται και η συμμετοχή του στο Australian Open.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ