Τρινκιέρι: Τέλεια προσπάθεια

Τρινκιέρι: Τέλεια προσπάθεια

«Παίξαμε έξυπνα και σαν ομάδα», σχολίασε ο Αντρέα Τρινκιέρι, προπονητής της Εθνικής ομάδας, μετά την νίκη επί της Τουρκίας. «Ήταν μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια», ήταν τα πρώτα λόγια του κόουτς της «επίσημης αγαπημένης», ο οποίος εξήγησε ότι: «Παίξαμε έξυπνα, σαν ομάδα, όλοι οι παίκτες έδωσαν κάτι. Πολλοί προπονητές έχουν καλές ιδέες, αλλά οι τυχεροί είναι αυτοί που τις εφαρμόζουν οι παίκτες μας. Έπρεπε να αλλάξουμε τα πλάνα μας σε ένα βράδυ, ειδικά στην επίθεση. Δουλέψαμε σε κάποια μικρά πράγματα, τίποτα ξεχωριστό, αλλά οι παίκτες τα ακολούθησαν. Αξιοποιήσαμε το ύψος μας και δεν κουβαλήσαμε πολύ την μπάλα. Όλοι οι παίκτες ήταν πολύ καλοί».

«Ήταν μια σημαντική νίκη, αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας», τόνισε ο Τρινκιέρι και σημείωσε ότι: «Δεν ξέρω αν υπάρχει τέλειο παιχνίδι, αλλά σήμερα είχαμε τέλεια προσπάθεια κι αυτό είναι κάτι πολύ καλό για το μέλλον».

«Θα χαρώ να τον έχουμε αύριο», είπε για τον Βασίλη Σπανούλη ο Ιταλός προπονητής. «Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ο Βασίλης για μας, αλλά μια καλή ομάδα πρέπει να παίζει και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Κατανείμαμε τις αρμοδιότητες του Σπανούλη στο παιχνίδι μας και ο καθένας ήταν πολύ καλός στο ρόλο του».

«Όλοι ξέρουμε πως η επίθεση πουλά εισιτήρια, αλλά η άμυνα δίνει νίκες και τίτλους», παρατήρησε ο Τρινκιέρι για την επιθετική απόδοση της Εθνικής. «Παίζουμε πολύ καλή ομαδική επίθεση, έχουμε καλά ποσοστά ευστοχίας, αλλά θα υπάρξει μέρα που δεν θα πάνε καλά τα πράγματα και τότε πρέπει να στηριχτούμε στην άμυνά μας. Προτιμώ την πρόληψη από την καταστολή».

«Όταν παίζεις ένα παιχνίδι και βάζεις το προσωπικό μπροστά, μπορείς να το κερδίσεις μία φορά, αλλά θα χάσεις δύο», απάντησε ο κόουτς της «επίσημης αγαπημένης» σε ερώτηση για την επικείμενη αναμέτρηση με την πατρίδα του, την Ιταλία, την Κυριακή (8/9, 6.45 μ.μ.). «Είναι ένα παιχνίδι που προσφέρει βαθμούς και το αντιμετωπίζω μόνο ως τέτοιο. Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα και είναι ένα ματς που δίνει δύο βαθμούς στο νικητή».

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ