Το σκάνδαλο με τις δίδυμες παίκτριες βόλεϊ – Η ποινή λόγω bullying και η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ

Οι δίδυμες παίκτριες βόλεϊ από την Νότια Κορέα, Lee Jae-yeong και Lee Da-yeong, μπορεί να ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή τους στον ΠΑΟΚ, αλλά το σκάνδαλο, που τις πέταξε εκτός εθνικής ομάδας αλλά και των επαγγελματικών ομάδων του πρωταθλήματος, δεν έχει “σβήσει”.

Στο δημοσίευμα του CNN για τις δύο παίκτριες αναφέρεται ότι ζητήθηκε σχόλιο από την ελληνική ομάδα, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Τη μεταγραφή επιβεβαίωσε η Ομοσπονδία Βόλεϊ της Νότιας Κορέας.

Τις δίδυμες κατηγόρησαν τον Φεβρουάριο συμπαίκτριές τους από το σχολείο για bullying.

Η καριέρα τους βρισκόταν στο καλύτερο σημείο και εκπροσωπούσαν επάξια τη Νότια Κορέα σε διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι που πρώην συμπαίκτριές τους, ανώνυμα, τις κατηγόρησαν για άσχημη συμπεριφορά.

Μετά τις καταγγελίες που προκάλεσαν σάλο, οι δύο αδελφές ζήτησαν συγγνώμη δημόσια μέσω των λογαριασμών τους στο Instagram, αλλά οι αναρτήσεις στη συνέχεια σβήστηκαν.

Και οι δύο τόνισαν ότι θα ήθελαν να συναντήσουν τις πρώην συμπαίκτριές τους, ώστε να απολογηθούν από κοντά για τη συμπεριφορά τους.

Τον Ιούλιο όμως η κατάσταση πήρε άλλη τροπή, καθώς οι δίδυμες σε συνέντευξή τους στο τηλεοπτικό κανάλι Korean Broadcasting System (KBS), ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν μηνύσεις στα υποτιθέμενα θύματά τους, για συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς όσα καταγγέλθηκαν είναι ψέματα και ψευδείς πληροφορίες.

Η Jae-yeong και η Da-yeong απολύθηκαν από την ομάδα τους “Pink Spiders” τον Ιούνιο, όταν οι φίλαθλοι της ομάδας διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία τους στο ρόστερ της ομάδας μετά τον σάλο.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Φεβρουάριο, η ομάδα Pink Spiders είχε επιβεβαιώσει ότι θα έβαζε τις αθλήτριες σε διαθεσιμότητα για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, ενώ η Ομοσπονδία Βόλεϊ της Κορέας δεν τις συμπεριέλαβε στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Το σίγουρο είναι ότι οι αδελφές δυσκολεύτηκαν να βρουν ομάδα λόγω του σκανδάλου, αλλά τελικά κατάφεραν να βρουν διέξοδο στη χώρα μας.

Οι παίκτριες χρειάζονταν τα πιστοποιητικά διεθνούς μεταγραφής “International Transfer Certificates” (ITCs), που εκδίδει η κορεάτικη ομοσπονδία για όλες τις διεθνείς μεταγραφές, αλλά η ομοσπονδία αρνήθηκε λόγω των εσωτερικών κανονισμών.

“Αναφέραμε στη Διεθνή Ομοσπονδία Βόλεϊ και στην ελληνική ομάδα ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την μεταγραφή των διδύμων λόγω των κανονισμών μας που αναφέρουν ότι παίκτες που προκαλούν σκάνδαλα δεν μπορούν να πάρουν μεταγραφή στο εξωτερικό” αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της στο CNN η κορεάτικη ομοσπονδία Βόλεϊ.

Η ομοσπονδία της Κορέας επιβεβαίωσε ότι έλαβε δύο μηνύματα από την διεθνή ομοσπονδία, με τα οποία ζητούσαν τον τραπεζικό λογαριασμό για να μεταφερθεί το ποσό που χρειάζεται για την μεταγραφή των διδύμων.

Όταν παίκτες από τη Νότια Κορέα παίζουν στο εξωτερικό, η ομοσπονδία λαμβάνει 5%-10% του μισθού τους.

“Δεν δώσαμε τον τραπεζικό λογαριασμό γιατί δεν θέλουμε να λάβουμε την αμοιβή. Το ζήτημα δεν είναι θέμα χρημάτων” τονίζεται.

Η διεθνής ομοσπονδία εξέδωσε τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τις δύο αδελφές ώστε να μπορέσουν να αγωνιστούν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ