Το “διπλό” της Ραντουκάνου με την Κέιτ Μίντλετον

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε την εμφάνισή της στα γήπεδα του τένις και έπαιξε “διπλό” με την νικήτρια του US Open, Έμα Ραντουκάνου.

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ και η 18χρονη αθλήτρια ήταν σε πολύ καλή διάθεση και γελούσαν αρκετά.

Η Κέιτ Μίντλετον, επέστρεψε στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις έπειτα από τις καλοκαιρινές διακοπές και είχε ντυθεί με τα απαραίτητα, μια μπλε φούστα τένις και μια αντίστοιχη μπλούζα.

Η δούκισσα έδωσε συγχαρητήρια στην τενίστρια για την πορεία της, όπως και στους υπόλοιπους αθλητές που συμμετείχαν.

Η Ραντουκάνου, η οποία έγινε η πρώτη Βρετανίδα που κέρδισε τίτλο grand slam τα τελευταία 44 χρόνια, κινήθηκε στην ίδια χρωματική παλέτα με την δούκισσα.

Έμα Ραντουκάνου: Η λαμπερή πορεία της τενίστριας που κατέρρευσε στο Γουίμπλεντον και η στιγμή που έγραψε ιστορία

Έμα Ραντουκάνου

Η αποχώρησή της από το Γουίμπλεντον σήμανε κώδωνα κινδύνου για την πίεση που δέχονται οι αθλητές και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή στην ψυχική τους υγεία. Η 18χρονη Έμα Ραντουκάνου έγραψε ιστορία, αφού έγινε η νεότερη Βρετανίδα τενίστρια που έφτασε στον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον από το 1959.

Το ανερχόμενο αστέρι του τένις νίκησε τη Sorana Cirstea, Νο 45 στον κόσμο και αναμενόταν να αντιμετωπίσει την Άιλα Τομιάνοβιτς.

Όμως, στη διάρκεια του δεύτερου σετ η 18χρονη κατέρρευσε. Φάνηκε ότι αντιμετώπιζε αναπνευστικές δυσκολίες, άρχισε να τρέμει και έμοιαζε αναστατωμένη.

Αποχώρησε από το γήπεδο και έτσι ο αγώνας επικυρώθηκε στην Τομιάνοβιτς. Και μπορεί το μέλλον της να προδιαγράφεται λαμπρό, ωστόσο, έντονη είναι η αγωνία για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν οι αθλητές που βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Η Ναόμι Οσάκα αποχώρησε από το Ρολάν Γκαρός μετά τα όσα έγιναν μετά τη δήλωση της ότι δεν θα μιλήσει σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του τουρνουά και την προειδοποίηση που δέχθηκε ότι μπορεί να αποβληθεί από τα επόμενα γκραν σλαμ.

Η 23χρονη τενίστρια αποκάλυψε τη μάχη που δίνει με την κατάθλιψη με πολλούς άλλους αθλητές να σπεύδουν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Έγραψε Ιστορία η Έμα Ραντουκάνου

Η Έμα Ραντουκάνου έγραψε Ιστορία στη Νέα Υόρκη, ολοκληρώνοντας την πορεία-όνειρο  στο US Open, κατακτώντας το τρόπαιο  χωρίς να χάσει σετ (20-0/ 10-0 νίκες)!

Στον πρώτο τελικό εφήβων  στο US Open από το 1999, η 18χρονη Βρετανή ολοκλήρωσε το ντεμπούτο των ονείρων της με θρίαμβο 6-4, 6-3 μετά από 1 ώρα και 51 λεπτά, επί της 19χρονης Λέιλα Φερνάντεζ, για να φτάσει στο πρώτο της στέμμα σε Grand Slam.

H 18χρονη Βρετανή, η οποία στα ημιτελικά απέκλεισε τη Μαρία Σάκκαρη, έκανε σήμερα άλμα 127 θέσεων για να βρεθεί στο Νο 23 της παγκόσμιας κατάταξης.

Έμα Ραντουκάνου

Ποια είναι η Έμα Ραντουκάνου

Γεννήθηκε στο Τορόντο. Η μητέρα της είναι Κινέζα και ο πατέρας της Ρουμάνος. Η οικογένεια φέρεται να μετεγκαταστάθηκε στη Μεγάλη Βρετανία όταν εκείνη ήταν δύο ετών και ξεκίνησε να παίζει τένις με τους γονείς της σε ηλικία 5 ετών, όταν πήγαιναν στο πάρκο. Από τότε άρχισε να παίζει στην Ακαδημία Τένις στο Μπρόμλεϊ στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Οι γονείς της την ενθάρρυναν να ασχοληθεί με πολλά αθλήματα, αλλά τελικά ήταν ένα εκείνο που κατέκτησε την καρδιά της. Έχει κάνει ιππασία, κολύμβηση. μπάσκετ, γκολφ, σκι, μπαλέτο και χορό αλλά το τένις και το καρτ είναι αυτά στα οποία βρήκε τον εαυτό της.

Μάλιστα, έχει πει ότι έκανε και μοτοκρός για έναν χρόνο γύρω στα εννιά, αλλά όλα πάντα παράλληλα με το τένις, που εν τέλει είναι και η μεγάλη της αγάπη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ