Τεντόγλου: Η αποθέωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου – «Ποίηση στην κίνηση»

Αποθεώνει τον Μίλτο Τεντόγλου και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, μετά την τιτάνια προσπάθεια του Έλληνα αθλητή η οποία του πρόσφερε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, στην Βουδαπέστη.

Η Ομοσπονδία, σε ανάρτησή της στο Instagram, κάνει λόγο για την «ομορφιά ενός τεράστιου άλματος εις μήκος», αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακός είναι ο τίτλος της ανάρτησης «Ποίηση στην κίνηση».

Και έχει κάνει ένα κολάζ με τις διαδοχικές φάσεις του συγκλονιστικού άλματος που έκανε ο Έλληνας αθλητής, φτάνοντας τα 8.52 μέτρα.

 

Αυτή είναι η πορεία του άλματος, στα 8,52μ. στον χθεσινό αγώνα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη. Ένα άλμα  που έδωσε στον Τεντόγλου  μια δύσκολη νίκη, αφού όπως είπε και ο ίδιος ο πρωταθλητής ήταν πολλοί οι παράγοντες  που τον επηρέασαν. Κι έκανε και ένα λάθος που ευτυχώς δεν του στοίχισε: «Δεν με άφησαν τα πόδια μου, δεν με άφησε το κλίμα. Είχε πολλή ζέστη, πολλή υγρασία, δεν έχω ανάσα, θέλω να πιω πολύ νερό. Το τελευταίο άλμα ήταν για 8,70μ., αλλά άφησα τα πόδια στην άμμο και γι’ αυτό νευρίασα. Κατάλαβα ότι ήταν πάνω από 8,40μ. και θύμωσα, γιατί ήταν για 8,70μ. Είπα ‘πώπω λάθος’, που μπορεί να το θυμάμαι για πάντα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ