Βρετανία: «Καταραμένο» πορτρέτο έχει επιστραφεί δύο φορές σε κατάστημα – «Πρέπει να απαλλαγώ απ’ αυτήν την εικόνα»

Ένα στοιχειωμένο πορτρέτο έχει επιστραφεί δύο φορές σε φιλανθρωπικό κατάστημα της Βρετανίας από τρομαγμένους πελάτες. Πρόκειται για το πορτρέτο ενός κοριτσιού με αυστηρό πρόσωπο και διαπεραστικά μάτια, στο οποίο υπάρχει η προειδοποίηση «Ενδεχομένως καταραμένος».

Το πορτρέτο έφτασε στο κατάστημα μαζί με άλλους πίνακες, τους οποίου δώρισε ένας άγνωστος άνδρας με γκρίζα μαλλιά. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είπε στη βρετανική εφημερίδα «The Sun» ότι «οι δύο προηγούμενοι ιδιοκτήτες του πορτρέτου, του είπαν κατατρομαγμένοι ότι έχει μία ανατριχιαστική αύρα».

Ο μάνατζερ του καταστήματος, ο Στηβ ανέφερε ότι το πορτρέτο αγοράστηκε για πρώτη φορά από μία γυναίκα για 25 λίρες, όμως δύο ημέρες αργότερα το επέστρεψε. «Ήταν σε πανικό και φώναζε: “Πρέπει να απαλλαγώ απ’ αυτήν την εικόνα”» είπε ο Στηβ.

Και συνέχισε: «Το βάλαμε στο παράθυρο και για αστείο του βάλαμε μια προειδοποίηση: “Ενδεχομένως καταραμένο”».

Βρετανία Καταραμένο πορτρέτο

Μία δεύτερη γυναίκα αγόρασε τον πίνακα για 20 λίρες, όμως και εκείνη τον επέστρεψε στο κατάστημα. Μάλιστα όταν η γυναίκα μπήκε στο μαγαζί «έτρεμε και ήταν ταλαιπωρημένη».

Καμία από τις δύο γυναίκες δεν ζήτησαν τα χρήματά τους πίσω. Ήθελαν απλά να ξεφορτωθούν τον πίνακα.

Ο Στηβ αποφάσισε να βάλει ξανά στην βιτρίνα το πορτρέτο με νέα προειδοποίηση, που έγραφε: «Επέστρεψε!!! Πουλήθηκε δύο φορές και επιστράφηκε δύο φορές! Είστε αρκετά γενναίοι;»

Βρετανία Καταραμένο πορτρέτο

Μία φωτογραφία από τη βιτρίνα του καταστήματος έγινε viral, με αποτέλεσμα εκατοντάδες θαυμαστές του μυστηρίου και του τρόμου να φτάνουν στο μαγαζί για να μάθουν περισσότερα για τον πίνακα.

«Ο κόσμος έρχεται εδώ ασταμάτητα τώρα. Μου τηλεφωνούσαν για να ρωτήσουν αν έχουμε άλλα καταραμένα αντικείμενα που μπορούν να πάρουν» ανέφερε ο μάνατζερ του καταστήματα.

Η έκταση που πήρε το θέμα ανάγκασε την δεύτερη γυναίκα που αγόρασε το πορτρέτο να επιστρέψει και να το ξαναπάρει. «Αποφάσισε ότι δεν φοβάται πια. Προσφέρθηκε να το αγοράσει ξανά, αλλά της είπα ότι μπορεί απλά να το πάρει» εξήγησε ο Στηβ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ