Super League: «Πράσινες» μπαλοθιές στην Κρήτη

Ύστερα από 7,5 χρόνια ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από το «Θ. Βαρδινογιάννης» κερδίζοντας πολύ εύκολα τον ΟΦΗ με 2-0 (16′ Παλάσιος, 33′ Σπόραρ), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με διάθεση να ελέγξει το ρυθμό από την αρχή και πήρε προβάδισμα στο σκορ στην πρώτη καλή στιγμή του. Στο 15’ ο Ρούμπεν Πέρεθ είδε πολύ ωραία το κενό στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ κι έβγαλε μία εξαιρετική μπαλιά στον Παλάσιος, ο οποίος κατέβασε την μπάλα και με δεξί ευθύβολο, γωνιακό σουτ έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Στο 32’ από πάσα του Αϊτόρ, ο Σπόραρ δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ απ’ το δεξί δοκάρι του Στίβενς.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (33’) ο Αϊτόρ έκανε εξαιρετική σέντρα προς τον Σπόραρ, που βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να σημαδέψει το αριστερό δοκάρι και το βάθος της εστίας του Στίβενς, κάνοντας το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Στο 35’ ο Τσέριν σούταρε μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Βούρο, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο Σπόραρ έπιασε κεφαλιά από κοντά λίγο άουτ, έπειτα από κόρνερ του Αϊτόρ.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Λάρσον εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού και πλάσαρε με το αριστερό πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην πάρει μεγάλα ρίσκα και να διαχειριστεί με ασφάλεια το προβάδισμά του, κρατώντας περισσότερο την μπάλα και ψάχνοντας χώρους για να ξαναχτυπήσει στην επίθεση. Στο 57’ ο Παλάσιος πήρε την μπάλα στον χώρο και σούταρε από τα αριστερά, αλλά μπλόκαρε ο Στίβενς.

Στο 70’ από λάθος συνεννόηση των αμυντικών του Παναθηναϊκού, ο Ντίκο μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά και σούταρε δυνατά, αλλά η προσπάθειά του πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι.

Στο 82’ ο Στάικος βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή και σούταρε, αλλά ο Μπρινιόλι έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά αποκρούοντας σε κόρνερ, ενώ στο 86’ ο Μπουζούκης πλάσαρε ελάχιστα άουτ από καλή θέση.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο 3-0, όμως τόσο το πλασέ του Βέρμπιτς, όσο και η νέα προσπάθεια του Βαγιαννίδη, σταμάτησαν στον Στίβενς, με τους «πράσινους» να παίρνουν ωστόσο, ένα πολύ μεγάλο «διπλό».

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Ντίκο, Μαρινάκης – Κουρμπέλης
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στίβενς, Μαρινάκης, Γιόχου (64’ Διαμαντής), Βούρος, Γιαννούλης (46’ Μπουζούκης), Ντιουσέ, Μεγιάδο, Λάρσον, Νέιρα (11’ λ. τρ. Ντικό), Τοράρινσον (64’ Γ. Αποστολάκης), Τοράλ (69’ λ. τρ. Στάικος).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (77’ Γκάνεα), Ρούμπεν, Κουρμπέλης (68’ λ.τρ. Βέρμπιτς), Τσέριν, Παλάσιος (86’ Βαγιαννίδης), Αϊτόρ (87’ Φρόκου), Σπόραρ (76’ Ιωαννίδης).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ