Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 2010, η Γερμανία κερδίζει την Αγγλία με 4-1 στον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Στο 38ο λεπτό και ενώ το σκορ είναι 2-1 η Αγγλία “ισοφαρίζει” με γκολ του Λάμπαρντ που όμως δεν θα μετρήσει. Η φάση είναι καρμπόν με το “γκολ φάντασμα” που πέτυχε ο Τζεφ Χαρστ στον τελικό του 1966, το οποίο όμως μέτρησε αλλά αμφισβητήθηκε για τουλάχιστον 40 χρόνια, μέχρι να δώσει απάντηση η τεχνολογία.

27/6/2010 Η Γερμανία κερδίζει την Αγγλία με 4-1 στον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Στο 38ο λεπτό και ενώ το σκορ είναι 2-1 η Αγγλία “ισοφαρίζει” με γκολ του Λάμπαρντ που όμως δεν θα μετρήσει. Η φάση είναι καρμπόν με το “γκολ φάντασμα” που πέτυχε ο Τζεφ Χαρστ στον τελικό του 1966, το οποίο όμως μέτρησε αλλά αμφισβητήθηκε για τουλάχιστον 40 χρόνια, μέχρι να δώσει απάντηση η τεχνολογία.

27/6/2001 Ολοκληρώνεται και τυπικά η μεταγραφή του Μιχάλη Κωνσταντίνου από τον Ηρακλή στον Παναθηναϊκό, το ύψος της οποίας αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα (4 δις δρχ).

27/6/1996 Η ΕΠΟ αποφασίζει την δήλωση τέταρτου ξένου στο φύλλο αγώνος πρωταθλήματος στην Α’ Εθνική και τρίτου στην Β΄ Εθνική.

27/6/1986 Η Anna White σοκάρει το κοινό στο Wimbledon όταν εμφανίζεται φορώντας μόνο ένα ολόσωμο καλσόν.

27/6/1986 Ο Wayne Gretzky ανακηρύσσεται MVP στο NHL για έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

27/6/1962 Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συναντώνται στο ουδέτερο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, στον περίφημο ”τελικό της Νύχτας”. Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια λήγει ισόπαλος 0-0, ενώ στο 100ό λεπτό της παράτασης ο Ελβετός διαιτητής Mela τον διακόπτει λόγω σκότους. Οι φίλαθλοι, νομίζοντας ότι όλα είναι κανονισμένα για να επαναληφθεί ο αγώνας για περισσότερες εισπράξεις, εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο ενώ η ΕΠΟ φοβούμενη παρόμοια επεισόδια δεν ορίζει επαναληπτικό, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει νικητής την χρονιά αυτή.

27/6/1954 Παρά την απουσία του Πούσκας λόγω τραυματισμού, η Ουγγαρία κερδίζει την Βραζιλία με 4-2 στο Wankdorf Stadium για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρόκειται για ένα αγώνα μεταξύ των δύο καλύτερων ομάδων του κόσμου, που μένει στην ιστορία σαν «Μάχη της Βέρνης», αφού η βία μεταξύ των παικτών ξεπερνάει τα όρια εντός (3 αποβολές και άγρια μαρκαρίσματα) και εκτός του αγωνιστικού χώρου (επίθεση στα αποδυτήρια των Ούγγρων).

 

Πηγή: galanissportsdata

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ