Σπανούλης: Και άλλους τίτλους με τον Ολυμπιακό

Σπανούλης: Και άλλους τίτλους με τον Ολυμπιακό

Ο Βασίλης Σπανούλης μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, μετά την ανάδειξή του ως πολυτιμότερου παίκτη για τον μήνα Οκτώβριο, ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του για την διάκριση αφού είναι, όπως λέει, ομαδικό άθλημα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην αλλαγή προπονητή στους «ερυθρολεύκους», καθώς επίσης και στην έως τώρα πορεία των Πειραιωτών.

Αναλυτικά δήλωσε:

Πόσο ευχάριστο είναι για σένα μια τέτοια διάκριση στην αρχή της σεζόν;

«Είναι μεγάλη τιμή, όχι μόνο για μένα, αλλά και για την ομάδα μου, γιατί το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ. Προσπάθησα να είμαι έτοιμος κι έκανα πολύ καλή προετοιμασία. Πέρσι δεν πήραμε τίτλο και ήθελα να είμαι έτοιμος νωρίτερα φέτος. Παρά τα προβλήματα που είχαμε με την αλλαγή προπονητή, καταφέραμε να μείνουμε μαζί σαν ομάδα, σαν οικογένεια και να πάρουμε τρεις σημαντικές νίκες».

-Άρχισες ατομικές προπονήσεις 20 μέρες πριν αρχίσει η προετοιμασία του Ολυμπιακού. Πιστεύεις πως αυτό έχει φέρει αποτελέσματα;

«Ναι, το πιστεύω. Δούλεψα πολύ σκληρά. Ήμουν λίγο άτυχος, γιατί δεν μπόρεσα να βοηθήσω την Εθνική, αλλά το σπορ αυτό έχει τις καλές και τις κακές στιγμές του και οι τραυματισμοί ανήκουν στην τελευταία κατηγορία. Προσπάθησα να μείνω θετικός, να δουλέψω για να κερδίσω κάτι από αυτή την κατάσταση και αισθάνομαι καλά πνευματικά και σωματικά τώρα».

-Πόσο σας βοήθησε η πρώτη σας νίκη επί της Βαλένθια;

«Ήταν σημαντικό αποτέλεσμα από ψυχολογικής πλευράς μετά από ό,τι έγινε στο Κύπελλο και την αλλαγή προπονητή. Ο Μίλαν Τόμιτς έκανε εξαιρετική δουλειά για να μας κρατήσει ενωμένους. Έπρεπε να κοιτάξουμε μπροστά και να μείνουμε θετικοί, γιατί έχουμε μεγάλη σεζόν μπροστά μας. Προετοιμάσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Αυτή η ομάδα είναι οικογένεια. Πήραμε μια μεγάλη νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν, ειδικά από ψυχολογικής πλευράς».

-Έχοντας κατακτήσει τρεις φορές την Ευρωλίγκα, πού βρίσκεις το κίνητρο να διεκδικείς έναν ακόμη τίτλο;

«Αυτό το κίνητρο με κάνει να αγαπώ το μπάσκετ, να προπονούμαι και να είμαι διψασμένος, γεμάτος ζωή. Λατρεύω αυτό που κάνω κι όταν σταματήσω να έχω το ίδιο κίνητρο, θα σταματήσω και να παίζω. Δεν μπορείς να αγωνίζεσαι χωρίς κίνητρο. Το χρειάζεσαι για να βελτιώνεσαι. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο να κερδίζεις τίτλους. Δεν μπορείς να συνεχίσεις χωρίς το κουράγιο και την πρόθεση να αποδείξεις σε όλους ποιος και τι είσαι. Δεν περιγράφεται το συναίσθημα να κατακτάς την Ευρωλίγκα και να είσαι στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν συγκρίνεται, είναι απίστευτο. Κάθε φορά που την κατακτάς, νιώθεις περήφανος για τους συμπαίκτες σου, την ομάδα σου, το σύλλογο».

-Πολλοί σε αποκαλούν Most Vassilis Player (σ.σ. παράφραση του MVP) για τους πολλούς τίτλους πολυτιμότερου παίκτη που έχεις κατακτήσει. Πώς το βλέπεις αυτό;

«Έχει πλάκα! Θέλω να τους ευχαριστήσω για τα καλά τους λόγια. Τα ατομικά βραβεία μού δίνουν περισσότερο κίνητρο για να γίνω καλύτερος παίκτες και άνθρωπος. Ακόμη, το πιο σημαντικό για μένα είναι να κερδίζει η ομάδα τίτλους και να βοηθώ την ομάδα. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Για να κερδίσω τίτλους με τον Ολυμπιακό».

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ