Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Οι παίκτες είναι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να κάνουν ένα κακό παιχνίδι»

Η Μπαρτσελόνα δεν τα κατάφερε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο του 2ου ημιτελικού του Final Four του Κάουνας, ηττήθηκε με 78-66 και πλέον θα παίξει στον μικρό τελικό της Euroleague.

Final Four 2023: Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν ξέχασε τη μεγάλη του… αγάπη – «Hala Madrid»

Ο προπονητής των «μπλαουγκράνα», Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα και τον αποκλεισμό της ομάδας του, τονίζοντας πως και «οι παίκτες είναι άνθρωποι και μπορούν έχουν κακές ημέρες».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Όπως λέμε πάντα, η ευθύνη σε αυτή την κατάσταση βαραίνει τον προπονητή. Δεν βρήκα τον τρόπο να παίξουμε καλύτερα ομαδικά. Δεν κυκλοφορήσαμε σωστά την μπάλα, μοιάζαμε με ομάδα που θέλει να κάνει τα πράγματα ατομικά. Μέχρι να έρθουμε εδώ παίζαμε ομαδικό μπάσκετ, αλλά έτσι είναι το Final Four. Με ένα κακό ματς χάνεις τον τίτλο. Δυστυχώς για εμάς, τελείωσε».

Final Four 2023: Ολυμπιακός – Ρεάλ – Γράφουν τη δική τους ιστορίας στους τελικούς – Για τέταρτη φορά αντιμέτωποι

Για το career low του Νίκολα Μίροτιτς: «Ακούστε, οι παίκτες είναι άνθρωποι. Μπορούν να έχουν κακές μέρες. Όλοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ένα κακό παιχνίδι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν παίξαμε ως ομάδα. Όλα μπορούν να συμβούν, όμως ομαδικά πρέπει να ξεπερνάμε κάθε πρόβλημα. Αφήσαμε το ομαδικό μας παιχνίδι και θέλαμε να λύσουμε τα προβλήματα μόνοι μας. Γι’ αυτό και πληρώσαμε το τίμημα».

Για το αν η μη κατάκτηση της Euroleague συνιστά αποτυχία και τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Πολύ καλή ερώτηση. Είναι δικό σας θέμα να το αποφασίσετε. Είναι μια μεγάλη απογοητεύση. Δεν ξέρω αν είναι αποτυχία. Δεν θέλω να είμαι στα νέα αναφέροντας μια δήλωση του Γιάννη. Δεν είναι αυτό το σημαντικό τώρα».

Final Four 2023: Η Ρεάλ τελευταίο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό

Για τα ποσοστά της ομάδας του: «Δεν είναι σημαντικά τα ποσοστά, ξέρουμε πότε παίζουμε καλά. Δεν είναι εύκολο για τους παίκτες, ήθελαν να κερδίσουν σίγουρα. Έπρεπε να παίξουμε ως ομάδα. Είναι ΟΚ να έχεις νεύρα και να κάνεις ένα κακό ματς. Αλλά, αν δεν παίζεις καλά πρέπει να σε βοηθήσει ο συμπαίκτης σου. Δεν βρήκαμε λύσεις. Δεν μας ενδιαφέρουν τόσο τα ποσοστά. Πρέπει να παίζουμε ως ομάδα. Το μπάσκετ μας ήταν κακό για 40′. Δεν μπορείς να κερδίσεις σε έναν ημιτελικό αν δεν παίξεις ομαδικά».

Για το ποια ήττα του σε Final Four ήταν η πιο επώδυνη: «Δεν ξέρω. Αυτή τη στιγμή, αυτή η ήττα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ